Aikido

Diplomát kaptak az aikidósok

40 év. Lehet sok, lehet kevés, nézőpont kérdése. Annyi bizonyos, hogy körülbelül ennyi idő telt el azóta, hogy az aikido, Ueshiba Morihei nagymester művészete először megjelent Magyarországon. Pontos dátumokról nem célunk és nem is érdemes vitatkozni. (2016.01.03.)

Tovább

Aikidósok elismerése

Veszprémben rendezte a tatai székhelyű Aikido Alapítvány (ez voltaképpen az országos szövetség) a már hagyományos egyhetes nyári edzőtáborát. (2015.08.06.)

Tovább

A szeretet olykor szigorú

Egyre több fiatal érdeklődik a rendőri pálya iránt, ebben segít a tatai Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, amelynek igazgatója, Pozsgay Zoltán nemrégiben együttműködési megállapodást írt alá Farkas Gábor ezredessel, a megyei rendőrfőkapitánnyal. (2014.12.16.)

Tovább

Aikidósok nyílt napja a Tatán

A Tatai Atlétikai Club sportcsarnoka adott otthont az aikidosok nyílt napjának, amelyen a sportág interaktív megismertetése volt. Az eseményen bárki beszállhatott tréningezni, kipróbálhatta ezt a versenyszerűen nem űzhető sportot. (2014.10. 04.)

Tovább

Szezonzáró aikidós edzőtábor

Az Aikido Alapítvány húszéves fennállását ünnepli. A Tatai AC tornacsarnokában tartott egyhetes szezonzáró edzőtábor a rendezvénysorozat utolsó előtti állomása volt. (2014.07.09.)

Tovább

Elhunyt az aikidosok nagy alakja

Nagy veszteség érte a világ és Magyarország aikidóját. Japánban elhunyt Fujita Masatake 8. danos mester, aki többek között a tatai székhelyű Aikido Alapítvány nemzetközi technikai vezetője is volt. (2014.06.06.)

Tovább

Tatán ünnepeltek az aikidósok

Méltóképpen rendezték meg a tatai székhelyű Aikido Alapítvány és egyben a Tatai Atlétikai Club aikido szakosztály fennállásának 20 éves évfordulóját. (2013.10.17.)

Tovább

Barátságok érlelődnek a tatamin

A hagyományos nyári edzőtáborban, Veszprémben a tatai Aikido Alapítvány az idén már spanyol vendégeket is fogadott a Tatáról, Tatabányáról, Oroszlányból, Budapestről, Komlóról és a Szlovákiából érkező versenyzők mellett. (2013.08.28.)

Tovább

Sikeres idényt zártak az aikidósok

Mint minden év júliusában, az idén is megtartotta a Tatai Atlétikai Klub a TAC csarnokában idényzáró edzőtáborát. A félévzáró rendezvényre több városból, így Budapestről, Komlóról, Tatabányáról, Oroszlányból, de még a szlovákiai Rév-Komáromból is jöttek. (2013.07.16.)

Tovább

Elsner László csúcs közelben

Az új esztendő rendkívüli eseménnyel indult a tatai aikidósok számára. Mesterük, Elsner László megkapta a 6. dan fokozatot és azzal együtt a shihan (nagymester) címet. Ez a legnagyobb elismerések egyike, hiszen az aikidó olyan sportág, amelyben a 10. fokozatot földi halandó soha nem érheti el. A nyolcadikat viszont igen, és ehhez az elméleti határhoz került most közelebb Elsner László. (2013.01.21.)

Tovább

Nyílt aikidós nap Tatán

Sikerrel zárult az aikidósok október 8-ai nyílt napja. A rendezvényt a Tatai Honvéd Atlétikai Club tornacsarnokában tartották, amelyet nagy érdeklődés övezett. (2010.10.09.)

Tovább

Aikidósok évfordulója Tatán

25 év. Nem kevés egy ember életében, sem egy harcművészetében. Ennyi ideje került sor ugyanis az első magyarországi aikido edzőtáborra, melyet a japán mester,  Yunichi Yoshida tartott, s amelynek Tata adott otthont. (2011.07.22.)

Tovább

« 1/2. oldal »

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió