Vívás: Tatai sikerek

 
 Keszthelyen rendezték az „Olimpici” korosztály országos bajnokságát, ahol az OMS-Irontrade Tata VSE versenyzői vívásukkal megkoronázták az idei kiváló évüket. (2010.09.20.)
Keszthelyen rendezték az „Olimpici” korosztály országos bajnokságát, ahol az OMS-Irontrade Tata VSE versenyzői vívásukkal megkoronázták az idei kiváló évüket. (2010.09.20.)
 
 Az OB első napján több tatai versenyző is esélyes volt hogy a dobogóra álljon. Közülük a legtovább jutott Priegl Csongor, aki remek vívással, veretlenül került a nagy döntőbe, ahol egyetlen tussal maradt alul és így a kiváló második helyen végzett. Esztergályos Patrik is remek vívással veretlenül jutott be a nyolcas döntőbe és esélyes volt akár a végső győzelemre is, de az elődöntőbe jutásért sajnos Csongorral kellett mérkőznie és csak hosszabbításban maradt alul így az 5. helyen végzett.
A lányok versenyében Molnár Petra bronzérmet szerzett. Veretlenül versenyzett egészen az elődöntőig, ahol az örök ellenfelével szemben maradt alul. A mezőny két legjobbja találkozott ebben az asszóban, egy előre hozott döntőt vívtak diósgyőri ellenfelével.
Ebben a korosztályban a fiúknál Elekes Márton a legjobb 32, Dobos Ferenc és Kovács Lukács a legjobb 64 között végzett. A lányok mezőnyében Dinga Anna, Dinga Katalin és Süvegh Dalma is a legjobb 32 között fejezte be a OB-t..
Másnap a csapatversenyeken a Priegl Csongor, Esztergályos Patrik, Elekes Márton, Dobos Ferenc és Kovács Lukács összeállítású csapat szenzációs vívással, igazi csapatként egymásért is küzdve végzett a második helyen. A lányok a 9. helyen fejezték be a versenyzést.
Az újonc korosztály mezőnyében született a legnagyobb siker, hiszen Molnár Petra egy rendkívül nehéz nap végén higgadt, okos felszabadult vívással versenyezve veretlenül nyerte a versenyt és ezzel egy igen hosszú szezon végén megérdemelten lett egyéni magyar bajnok egy korosztállyal feljebb!
A csapatküzdelmekben Mikus Évával és Járfás Petrával kiegészült lány csapat csupán egyetlen vereséggel 5. helyen zárt. A fiatal fiúkból álló csapat a 10. helyen végzett.
A serdülők versenyében a győzelemre is esélyes Kun Anna veretlenül került a táblára, ahol a balszerencsés sorsolásnak köszönhetően a kadett válogatott, későbbi győztes Bohus Rékával szemben maradt alul a döntőbe jutásért és 9. helyezett lett. Járfás Petra nehéz ágon, remek vívással beverekedte magát a döntőbe, ahol 5. lett. Számára ez nagy siker, hiszen egész évben egy-egy találattal maradt le a döntőkről, de az évad utolsó versenyére remekül összeszedte magát. A fiúknál Jakab Máté és Bejczi Domonkos is bejutott a legjobb 32 közé.
 
A felkészítő edzők : Partali Csaba és Plásztán Attila
 
Az egyéni bajnok Molnár Petra edzőjével Partali Csabával
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió