Vívás: Partali címvédése Splitben

 
 Nagyszerű tatabányai vívósiker született a dalmát fővárosban. A tatabányai Partali Csaba megvédte tavalyi elsőségét a rangos viadalon. (2008.10.01.)
Nagyszerű tatabányai vívósiker született a dalmát fővárosban. A tatabányai Partali Csaba megvédte tavalyi elsőségét a rangos viadalon. (2008.10.01.)
 
A horvátországi Splitben a Meditterán Játékok keretében rendezett felnőtt féri párbajtőrözők Szatelit Világkupa versenyét Partali Csaba a Tatabányai Sport Club vívója nyerte.
Csabi címvédőként utazott ki a versenyre, és esélyeshez méltón kezdte a selejtező fordulót. Mind a 6 ellenfelét legyőzve jutott fel a 64-es direkt kieséses táblára, ahol erőnyerőként a legjobb 32-között kezdte meg az egyenesági küzdelmeket.
A táblán is folytatta remek szereplését, és két magabiztos győzelemmel biztosította helyét a délutáni 8-as fináléban.
A döntőben a 4 közé jutásért egy hazai versenyzőt győzött le 15:11 arányban, majd a kettőbe jutásért egy olasz vívót vert 15:13-ra. A nagydöntőben a tavalyi párosítás jött létre, mivel oda a másik ágon az előző évi ezüstérmes szlovén vívó jutott be.
Az aranyéremért vívott mérkőzésen kiegyensúlyozott küzdelem zajlott. Sem az első sem a második harmad nem hozott döntést, 8:8 volt ekkor az állás.
Az utolsó harmadban Csabinak sikerült felpörgetnie vívását és 7:2-re nyerte ezt a harmadot ami 15:10-es győzelmet jelentett számára. Így idén is ő állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára és vehette át a győztesnek járó aranyérmet.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió