Vívás: Izsó Kati hatalmas sikere

 
 Hatalmas tatai vívósiker született a 23 éven aluliak Európa-bajnokságán Monzában.  Izsó Katalin az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület párbajtőrözője bronzérmet szerzett az olaszországi városban. (2008.05.14.)
Izsó Kati hatalmas sikere a junior Eb-n
 
Hatalmas tatai vívósiker született a 23 éven aluliak Európa-bajnokságán Monzában.  Izsó Katalin az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület párbajtőrözője bronzérmet szerzett az olaszországi városban. (2008.05.14.)
     Az Európa-bajnokságon a női párbajtőrözők mezőnyében 55 hölgy indult. Kati a selejtező körben minden ellenfelét legyőzve 5 győzelemmel, +14-es tusaránnyal került fel a direktkieséses táblára. Az első körben kiemelt volt, ezért a 32 között kapcsolódott be az egyenes kieséses szakaszba, ahol a svájci Lorraint verte 15:9-re.
 A 16 között a verseny egyik favoritja volt az ellenfél az ukrán Shemyakina személyében, de Kati őt is meggyőző magabiztossággal verte a nyolcas fináléba kerülésért 15:13 arányban. A döntőben a legjobb négy közé jutásért a hazaiak versenyzője az olasz Rizzi volt az ellenfél, akit 15:11 -el utasított maga mögé a tatai vívónő. A végső fináléba jutásért az orosz Shasharina volt az ellenfél. Itt nem született döntés a 3x3 perces rendes vívóidő lejártakor hiszen 10:10 volt az eredmény, így következett az egy perces hosszabbítás vagyis a hirtelen halál, ahol az ellenfélnél volt a kedvezmény. Ezért aztán Katinak keltett kockáztatnia és döntésre kellett vinni a mérkőzést, amelyen az utolsó másodpercekben elindított egy támadást, ám ellenfele egy szerencsés mozdulattal felszúrta, így az orosz vívó hölgy jutott a nagydöntőbe 11:10 arányban. Kati végül a dobogó 3. fokára állhatott fel, és egy gyönyörű bronzéremmel térhetett haza Tatára.
 Plásztán Attila, Izsó Kati edzője kiemelte, hogy tanítványa kellemetlen sérüléséből éppen hogy felépülve kiválóan vívott, és az Eb-n lévő szakemberek szerint is megérdemelte volna, ha nemesebb éremből készült medáliával tér haza.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió