Újabb tatai világsikerek

 
Rendkívül erős mezőnyben, a világranglistát vezető orosz, és a hazai páston versenyző olasz csapatot legyőzve nyerte meg az udinei junior női párbajtőr Világ Kupa-versenyt a Bohus Réka, Felker Adrienn, Kun Anna, Siklósi Enikő összeállítású magyar válogatott. (2015.03.09.)

Az udinei sikercsapat, balról: Siklósi Enikő, Kun Anna, Felker Adrienn és Bohus Réka.

 

Néhány nappal a junior Eb befejezése után rendezték a korosztály utolsó VK -csapatversenyt az áprilisi világbajnokság előtt. Érthető módon elsősorban a csapatrangsor szempontjából fontos megmérettetésen többen is vállalták a részvételt, a mieink közül Udinében léptek pástra a férfi és női párbajtőrözők.

 

A végül győztes magyar női párbajtőr válogatottban két tatai is nagy szerepet játszott. Kun Anna, aki a napokban junior egyéni Európa-bajnok lett és Felker Adrienn.

 

Olaszországban kifejezetten erős mezőnyök jöttek össze, a kontinensről a jelentősebb nemzetek közül csak a franciák és a németek hiányoztak, és eljöttek az amerikaiak is. Legjobban a mieink közül a női párbajtőrözők (Bohus Réka, Felker Adrienn, Kun Anna, Siklósi Enikő) szerepeltek, akik remek vívással megnyerték a versenyt. Érdekes módon a legnehezebb dolguk a románok elleni negyeddöntőben volt, ahol sokáig keleti szomszédaink vezettek, végül 45:43-ra sikerült nyerni.

 

A két „nagyágyú”, azaz az oroszok és az olaszok ellen az eredmény alapján sokkal egyszerűbb volt… Az oroszok elleni Eb-negyeddöntős vereségért most alaposan visszavágtak a lányok (45:32), az első helyért pedig a második asszótól kezdve egyetlen pillanatig sem adták ki a kezükből az előnyt, 30:25 lett a vége. Plásztán Attila, a válogatott trénerének, egyben a OMS-Tata Iron Trade VSE vezetőedzőjének együttese minden szempontból teljesítette azt, amiért érkezett. Jöhet a világbajnokság, ez a csapat mindenre képes lehet, és a reményeink szerinti vb-elődöntőig az ág is jól alakult.

 

Az erősen tartalékos férfi párbajtőr gárda, amelyben a tatai Esztergályos Patrik is szerepelt, a dicséretes hetedik helyen végzett.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió