Plásztán Attila Príma-díjat vehetett át

 
10 éves sem volt még amikor 1975-ben vívni kezdett szülővárosában Ózdon, majd ifi válogatottként 1982-ben Tatabányára került a Bányász Sport Clubba. Versenyzőként ifjúsági korosztályban 3 magyar bajnoki címet szerzett. Sportolói pályafutását 23 éves kora előtt befejezte, 1988-tól edzősködni kezdett Tatabányán. (2016.09.25)

PLásztán Attila a Príma díjjal és Michl Józseffel, Tata polgármesterével

 


Tatán 1994-től tanítja a vívást, részt vett a tatai vívóélet újraindításában és felvirágoztatásában.
2009-től a Magyar junior és kadet női párbajtőr válogatott edzője, kapitánya, 2013-tól a nemzeti edző programban a kiemelt edzői program tagja, 2008-tól a Magyar Vívó Szövetség bírák bizottságának a tagja.
2013-tól a Magyar Vívó Szövetség bírák bizottságának az elnöke lett.
2014-ben Tatáért ezüstfokozat kitüntetést kapott.


Az elmúlt 20 évben azOMS-Iron Trade Tata Vívó SE és a Tatabányai SC az ország kiemelkedő utánpótlás-nevelő bázisává nőtte ki magát. Az országos bajnokságokon ez idő alatt, szinte hihetetlen, több mint 200 érmet nyertek a tatai párbajtőrözők, de a megyeszékhelyiek sem panaszkodhatnak. Évente több válogatott versenyző kerül ki Pásztán Attila vívómester és edzőtársai Partali Csaba és Juhász Bence kezei közül ( mindketten volt tanítványai ) és a nemzetközi viadalokon is sok szép sikert érnek el.


Az elmúlt húsz év alatt Paska István, Laborc Izabella, Horváthy Dénes, Szikrai Titanilla, Izsó Krisztina, Izsó Katalin, Kátai Bence, Juhász Bence, Lunacsek Márton, Böjte Szabolcs, Nagy Attila, Kun Anna, Molnár Petra és Esztergályos Patrik, Gnám Tamara volt, akik a legnagyobb sikereket érték el a két városnak.


Nem hiába hívják a szakmában, a „Tatai vívás Atyjának”: Plásztán Attila nyugalma, pedagógiai érzéke irigylésre méltó. Soha nem ideges, a lehengerlő türelem embere. kiegyensúlyozott, képzett tréner, akinek legalább annyira fontos, hogy vívói a sport mellett a civil életben is megállják a helyüket. Ezért támogatja, bátorítja őket, hogy minél magasabb végzettséget szerezzenek. Roppant büszke arra, hogy eddigi tanítványai az aktív sportpályafutásuk befejeztével a nagybetűs életben is sikeresek.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió