Kun Anna Európa-bajnok

 
A szlovéniai Mariborban rendezték a 2015. évi junior vívó Európa-bajnokságot, amelyen két nagy tatai siker is született. Párbajtőrben Kun Anna egyéniben aranyérmes lett, míg a férfi csapatversenyben Esztergályos Patrik a második helyen végzett. (2015.03.05.)

Kun Anna, az OMS-Tata Iron Trade VSE kiválósága fantasztikusan vívott, veretlenül lett Európa-bajnok. A 20 éves nagy tehetség a csoportkörben sem szenvedet egyetlen vereséget sem, ez ritka ebben a sportágban. A másik tatai lány, Felker Adrienn orosz riválisától a legjobb 32-be jutásért szenvedett vereséget.

Visszatérve Kun Anna fantasztikus sikerére, nagyon magabiztosan menetelt a döntő felé, mindössze egy kemény meccse volt, mégpedig az elődöntőben, a svéd Linde ellen. Anna a végső fináléban a világranglistát vezető, olasz Marzanit is simán verte 15:8-ra, és ezután hatalmas ünneplés következett.

 

Plásztán Attila, aki a válogatottban és az OMS-Tata Iron Trade VSE-ben is az edzője kimondhatatlanul boldog volt. A társakkal közösen a levegőbe dobálták Kun Annát (képünkön), aki az utóbbi időkben rendre szállítja a remek eredményeket. Plásztán Attila hétéves kora óta neveli Annát, aki mindig alázattal és szeretettel végzi az edzéseket, úgy is lehet mondani, mindent feláldoz imádott sportjáért, a vívásért.

 

– Természetesen nagyon boldog vagyok. Kicsit furcsának tűnhet, hiszen nem volt vereségem a csoportkörben, mégis nehezen melegedtem be. Utána viszont egyre jobban éreztem a vívást, és kifejezetten élveztem. Nem tagadom, éremért jöttem, az persze szuper, hogy arany lett belőle. Köszönöm az itt szurkoló szüleimnek, mesteremnek, és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez az aranyéremhez! – nyilatkozta „aranyos” meccse után Anna.

 

– Nehezen találom a szavakat, fantasztikusan teljesített Anna, akinek a legkritikusabb helyzetben is helyén volt az esze és a szíve. Végig tökéletesen betartotta a taktikai utasításokat, lenyűgözően vívott. Régóta benne volt ez a nagy siker, elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy összejött. Köszönöm mindenkinek, aki segített ezen a hosszú, néha rögös, de csodaszép úton! Kovács Iván vezetőedzőnek, tatai kollégámnak, Partali Csabának, akik ma is nagyon sokat segítettek, egyesületemnek és Tata város vezetésének. Ígérjük, nem ez lesz a végállomás – mondta érthetően boldogan Plásztán Attila. Az Európa-bajnokság női párbajtőr csapatversenyében a Felker Adrienn-nel és Kun Annával felálló magyar válogatott a 7. helyen végzet. Az igazsághoz tartozik, hogy ennél jobb eredményre nem is számíthattak a nagyon erős mezőnyben.

A másik bravúros eredmény a férfi párbajtőrcsapat nevéhez fűződik. Ennek a gárdának oszlopos tagja volt a tatai Esztergályos Patrik (képünkön ifjúsági olimpiai bajnok), aki még csak ifi korosztályú versenyző, de a junioroknál is megállta a helyét a két-három évvel idősebbek mezőnyében.

 

Patrik volt a magyarok húzó embere, aki a mieinknél a legjobb átlaggal zárta a küzdelmeket. Nem rajta múlott, hogy „csak” ezüstérmesek lettek. A döntőben a franciák ellen, roppant szoros mérkőzésen, drámai küzdelemben 45:44-re kaptak ki a magyarok. Partali Csaba, aki klubjában és a válogatottban is edzője Patriknak, nagyon elégedett volt tanítványával, akire viszont már ráfér a rövid pihenő, kikapcsolódás, hiszen az elmúlt hetekben, Annával együtt, sorozatban vettek részt a rangos utánpótlás és felnőtt viadalokon.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió