Két arany és egy bronz a felnőtt vívó OB-n

 
Ragyogó tatai sikerek születtek a 2020-as Felnőtt Vívó Országos Bajnokság női párbajtőr versenyein. Egyéniben Kun Anna első, Büki Lili pedig harmadik lett, míg a csapatversenyt is a tataiak nyerték. (2020.12.23.)

A női párbajtőr fegyvernemegyéni versenyében számos meglepetés történt, ám a döntő tulajdonképpen megfelelt a papírformának. Miután több válogatott versenyző, közte Muhari Eszter, a verseny korábbi szakaszában búcsúzott, a két legmagasabban rangsorolt és legrutinosabb vívó, az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese és Kun Anna került a döntőbe.

 

Előbbi korántsem egyszerűen, ugyanis a nyolcaddöntőben 13:14-ről fordított Dékány Kinga ellenében. A két bronzérmet két junior tehetség, a tatai Büki Lili, és a BVSC-s Tóth Jázmin nyerte, majd az első helyért az ugyancsak tatai Kun Anna saját magának történelmet írt. Színvonalas asszóban győztes le 15:10-re Emesét Plásztán Attila tanítványa, pályafutása során, 15 tusos asszóban először. Éppen egy magyar bajnoki döntőben…!

 

Női párbajtőr egyéni, 137 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (OMS-Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Szász-Kovács Emese (Vasas), 3. Tóth Jázmin (BVSC) és Büki Lili (OMS-Tata), 5. Szenti-Bukócki Bianka (Vasas), 6. Wimmer Dorina (MTK), 7. Fekete Bosziljka (Vasas), 8. Kálmán Gyöngyvér (Interfencing Debrecen). A döntőben: Kun-Szász-Kovács 15:10.

 

Büki Lili, Plásztán Attila és Kun Anna

 

Büki Lili bronzérmes, Plásztán Attila edző és a bajnok Kun Anna

 

Kun Anna: “Nagyszerűen alakult ez a nap! Emesét legyőzni hatalmas dolog, és eddig versenyen hiába próbálkoztam vele… Ez tovább emeli számomra az aranyérem értékét. Ahogy haladt a nap, egyre jobban ment a vívás, és a végén feltettem az i-re a pontot!”

 

Női párbajtőr csapatban a tataiak sorozata igazán tiszteletet parancsoló. A dunántúli kisegyesület ugyanis nagyot alkot az ob-kon, évről évre. Zsinórban hetedik alkalommal jutottak döntőbe Kun Annáék, és harmadszor állhattak a dobogó legfelső fokára. Azért ez, persze, nem zajlott ilyen egyszerűen. Mindkét elődöntő ugyanis hatalmas csatát hozott.

 

Először a BVSC győzte le komoly izgalmak után a végül bronzérmet nyerő, Szász-Kovács Emesével felálló Vasast. A tataiak pedig a Honvéddal vívtak késhegyre menő küzdelmet. Az utolsó asszóban a két válogatott, Muhari Eszter, és a szombati egyéni bajnok, Kun Anna találkozott. Eszter 41:40-re még átvette a vezetést, ám Anna utána ellenállhatatlannak bizonyult, tust sem kapott.

 

A döntő ennél jóval egyoldalúbb meccset hozott. A második kör elején Büki Liliék átvették a vezetést, az előnyt pedig egyre csak növelték, és végül 45:33-nál ölelhették át érthető örömmel egymást.

 

Női párbajtőr csapat 19 induló. Végeredmény: 1. OMS-Tata (Büki Lili, Gnám Tamara, Kovács Sarolta, Kun Anna, edzők: Partali Csaba, Plásztán Attila), 2. BVSC, 3. Vasas (Fekete Bosziljka, Kardos Edina, Szász-Kovács Emese, Szenti-Bukócki Bianka), 4. Honvéd, 5. Fless, 6. MTK, 7. OVSE, 8. PTE-PEAC. A döntőben: Tata-BVSC 45:33.

 

Magyar bajnok az OMS-Tata női párbajtőr csapata

 

A dobogó tetején az OMS-Tata csapata: Kovács Saci, Büki Lili, Gnám Tamara és Kun Anna

 

Plásztán Attila, a klub elnöke, edzője, “mindenese”, nem mellesleg Büki Lili és Kun Anna mestere ugyancsak boldogan nyilatkozott: “Ennél szebben nem is alakulhatott volna ez a hétvége. Egyéniben csak egymástól kaptak ki a tanítványaink, a csapaton pedig nagyon egységes teljesítményt nyújtva nyertünk aranyérmet. Két arany, és egy bronz a mérleg, ilyen még sose volt…”

 

Forrás: hunfencing.hu

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió