Havellant olimpici bronzérme

 
 Két érmet nyertek az OMS-Tata Iron Trade VSE versenyzői az Olimpici Országos egyéni vívóbajnokságon Keszthelyen. Lunacsek Eszter és Havellant Kristóf /képünkön/ állhatott fel a dobogóra. (2008.06.30.)  

Havellant olimpici bronzérme

 

Két érmet nyertek az OMS-Tata Iron Trade VSE versenyzői az Olimpici Országos egyéni vívóbajnokságon Keszthelyen. Lunacsek Eszter és Havellant Kristóf /képünkön/ állhatott fel a dobogóra. (2008.06.30.)

 Serdülő női párbajtőrben három tatai vívónk állt rajthoz a 65 fős mezőnyben:Lunacsek Eszter, Bokros Lilla és Balogh Dóra .

 A selejtező fordulóból mindhárman fölkerültek a direktkieséses táblára. Eszter a 64-között kiemelt volt így mérkőzés nélkül jutott a 32 közé, Lilla a balatoni Felkert verte 15:14-re, míg Dórinak nem sikerült a tavalyi egyéni bajnok honvédos Albert Kinga ellen a bravúr. A 15:12-es veresége azt jelentette hogy neki itt véget értek a küzdelmek és a 46.helyen végzett.

A két állva maradt tatai versenyzőnek a 16 közé jutás volt a tét a következő mérkőzésen Eszti magabiztosan verte a salgótarjáni Ispánt 15:4-re, míg Lillának meggyűlt a baja a verseny egyik esélyesével, a vasasos Kosztyuval. A rendes vívóidő lejártáig nem tudták eldönteni a továbbjutás sorsát, így a ráadás egy percében a hirtelen halálban egy találattal dőlt el a győzelem, amit a fővárosi versenyző vitte be, így Lilla a17-től a 32-ig fejezte be a versenyt. Eszti a döntőbe jutásért a Dórit búcsúztató Alberttel vívott és magabiztosan, 15:12 es győzelemmel bejutott a 8-as fináléba.

A négy közé jutásért a pécsi Mátyási volt az ellenfél akivel 2 kiegyenlített vívó harmadot vívtak. A záró harmadban nem jöttek össze az akciók és a pécsi kislány 3-tusos előnyre tett szert, így kockáztatni kellett a végső győzelemért Esztinek, de sajnos már nem sikerült az egyenlítés, így a 15:11-es vereség az 5. Helyet hozta a tatai versenyzőnek.

Eszter  egész éves teljesítményével a 2. helyen végzett az összetett pontversenyben, amiért különdíjat vehetett át, és meghívást kapott az augusztusi Olimpici Válogatott Edzőtáborba is.

 

Az újonc fiúk mezőnyében egy nagy visszatérésnek örülhettünk, hiszen a tavalyi ezüstérmes Havellant Kristóf közel 6 hónapos egészségügyi kényszerszünet után újra pástra lépett. Kristóf az idei versenyszezonban szinte minden viadalt kihagyni kényszerült egy makacs térdprobléma miatt, de az országos bajnokságon már ott állt a 87 induló között.

A selejtező fordulóban minden ellenfelét legyőzve 5 győzelemmel a 8. kiemeltként jutott fel a 64-es táblára.

Kristóf a 64-ben a fővárosi Ácsot verte magabiztosan 15:4-re, majd 32 között a honvédos Molnár volt az ellenfél, aki ellen már meg kellett izzadni a 15:14-es sikerért. A 16 között az összetett ranglista vezető BVSC-s Hamar volt az ellenfél a fináléba kerülésért.

Kristóf végig nagyon jól összpontosított, és végig vezetve nyert egy szoros 15:13-as mérkőzésen. Ezzel bejutott a nyolcas döntőbe.

A legjobb négy közé jutásért a tavalyi nagydöntő két résztvevője találkozott, és Kristófnak sikerült 15:8-al visszavágnia a BVSC-s Pádárnak, ezzel ő jutott a 4 közé.

A kettőbe jutásért a Törekvéses Mátyás volt az ellenfél. Itt drámaian izgalmas mérkőzést vívtak a fiúk.

Az utolsó harmad utolsó percében kétszer is megfordult a mérkőzés, sőt a vége előtt 15 másodperccel Kristóf 2 tusos előnyre tett szert, de ellenfele ledolgozta, így jöhetett a „hirtelen halál”. A ráadás első percében mindkét vívó legalább kétszer bevihette volna a győztes tust, de kimaradtak a nagy helyzetek, és egy szerencsés „kicsi" találattal a pesti fiú jutott a nagydöntőbe, amit később meg is nyert a balatoni Sáfárral szemben. Kristóf pedig a dobogó 3. fokára álhatott fel.

Minden dicséretet megérdemel a tatai versenyző ,hiszen nagyon csonka versenyszezont tudhat maga mögött és az országos bajnokságra nagyon összekapta magát és jelesre vizsgázott küzdeni tudásból is. Az összetett ranglistán ugyan nem az őt megillető helyet foglalja el a sok kihagyott verseny miatt, de az utánpótlás kapitány döntésének köszönhetően augusztusban ő is együtt készülhet az olimpici válogatottal.

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió