A párbajtőröző Büki Lili győzött Pozsonyban

 
Pozsonyban versenyeztek válogatott kadét vívóink, akiknek ez volt az utolsó megméretésük a márciusi Európa-bajnokság előtt. A leány párbajtőrözők remekeltek, a csapatsiker mellett Büki Lili egyéniben is aranyérmet szerzett. (2018.01.10)

Büki Lili két aranyérme

A 15 éves tatai párbajtőröző, Büki Lili, aki a novemberi országos bajnokságon kétszer is legyőzte az aktuális olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét, egyéniben szoros mérkőzésekkel – az elődöntőben 15:14-re győzött – jutott a döntőbe. Ott meglepetésre a verseny 51. kiemeltjével, az orosz Kabimanával találkozott, s érvényesítette a papírformát. A főtábla előtt első helyen rangsorolt Muhari Eszter az ötödik helyen végzett.

A csapatversenyen is ellenállhatatlanul vívtak a lányok, akik minden meccsüket tíz tus fölötti különbséggel nyerték. A Büki Lili, Dékány Kinga, Kolczonay Borbála, Muhari Eszter alkotta együttes a döntőben az izraelieket verte 45:34-re, ami bizakodásra adhat okot a márciusi szocsi Eb-t előtt.A tőröző Szemes Gergő harmadik lett egyéniben, és a fiúcsapat, amelynek ugyancsak a tagja volt, csupán egy tussal maradt alul a döntőben az amerikaiakkal szemben.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió