Petra remekül helytállt

 
Az első INBA Európa-bajnokságot rendezték meg a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. Ezen a natúr testépítés legszebb formáival megáldott női és férfi versenyzők szálltak ringbe, hogy megmérettessék tudásukat, pontosabban elvarázsolják a közönséget szép alkatukkal. (2012.11.18.)

Az első INBA Európa-bajnokságot rendezték meg a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. Ezen a natúr testépítés legszebb formáival megáldott női és férfi versenyzők szálltak ringbe, hogy megmérettessék tudásukat, pontosabban elvarázsolják a közönséget szép alkatukkal. (2012.11.18.)

 

   A 26 éves Siroki Petra, aki több éve a Tatai Aréna SE aerobic oktatója, személyi edzője, és fél éve igazolt testépítő versenyzője, szintén elindult a rangos versenyen. Több női kategóriában is versenyeztek a különböző nemzetiségű hölgyek, így a Fitnesz Modell, Fitnesz Classic, Fitnesz Figure és Bikini kategóriákban. Petra a Fitnesz Modell 170 centiméter alattiak kategóriájában indult, s bár nem került dobogó első három fokára, valóságos gratulációzápor várta őt helyben, az eredményhirdetést követően, majd utána az internetes portálokon is. Képözönök, biztató és szívélyes hozzászólások üdvözölték a tataiak kiválóságát. Nem véletlenül, hiszen mindössze három hónap alatt jutott el idáig.

 – Ez volt az első ilyen jellegű versenyem, előtte nem indultam semmiféle hasonló megmérettetésen. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy nemzetközi szinten rendeznek olyan bajnokságokat, amelyeken szigorúan tilos mindenféle doppingszer használata – mondta Siroki Petra. – Hétéves koromban kezdtem atletizálni, testnevelő tanári diplomát szereztem, a testépítéssel fél éve kezdtem foglalkozni, a komolyabb felkészülést pedig az utóbbi három hónap jelentette.

 Petra elmesélte még, hogy Ken Khabwari edzővel három hónapja kezdték el a komoly felkészülést. Ez heti 6 edzést, 4 kondicionálást, két kemény cardio edzést, tekercselést, gyuratást és szaunázást jelentett napi két órában, ám egybekötve egy három hónapos kemény diétával.


 – Ez egyedül nem ment volna, hiszen a mindennapi civil munkámat is el kellett végeznem, mellette megtartottam az óráimat is az Aréna Sportcentrumban. Ha anyukám nem készít nekem isteni finom gyümölcstálakat, s naponta a friss fehérjékben gazdag ételeket, akkor nem tudtam volna megcsinálni, de mindenki maximálisan mellém állt a felkészülés idején – köszönte meg Petra a családjának és barátainak a támogatást és a bíztatást. –  A versenyre tizenegy kilót fogytam, ez azt jelentette, hogy átformálódtak az izmaim, így nyugodtan léphettem ki a közönség elé. Ez volt az első versenyem, szeretem ezt az életformát, folytatom, mert jövőre a görögországi világbajnokságon is szeretnék elindulni. Imádom a munkámat, de utána szeretem kihajtani magam az edzőteremben, így a másnapot kilazulva kezdem kipihenten, tele energiával. Folytatni fogom, hiszen ez az elmúlt hónapokban ez életformámmá vált, már előre elkészítettük a tervet Kennel, és gyúrunk, gyűrünk innentől kezdve Görögországra – mondta búcsúzóul Petra, aki ifjú korában a magyar atlétika egyik kiváló alakja volt, talán ott is nagy sikereket érhetett volna el. Ha azt nézzük, hogy mindössze három hónapos múlttal jutott el egy Európa-bajnoki elődöntőbe, az már sokat sejtető, sőt elismerésre méltó. Csak így tovább, Petra!

Pécsváradi Andrea

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió