„TE SZEDD A KÉKEN!”

 
A Magyar Természetjáró Szövetség idén – május után – másodszor hirdette meg a „TE SZEDD A KÉKEN!” szemétszedő programot az Országos Kék Túra teljes útvonalán. (2015. 10. 26.)

Komárom-Esztergom megyében Kőhányástól Piliscsabáig 100 km-en mozdult meg minden természetjáró egyesület, szakosztály 89 önkéntessel.

2012 óta az Országos Kék Túra megyei vonalán nyolc szakosztály az OKT 13 szakaszán vállalt védnökséget, hogy felújítja a jelzéseket és járhatóvá teszi az utakat.

Kőhányástól-Tardosig Pápai Lászlóné a Tatabányai VOLÁN SE szakosztályvezetője, Tardostól-Piliscsabáig Horváthné Hörömpöli Éva /Tatabányai VOLÁN SE és TAC/ koordinálta a „Te szedd a Kéken!” programot.

Munkacsoport vezetők voltak: Mandula Istvánné, Wittmer Antal, Borosné Máté Katalin, Kovácsné Pápai Anett, Horváth Zoltánné, Pápai László, Ábrahám Józsefné, Ilóczkiné Sipos Márta, Polacsek Mónika, Kardos Jenő / 3 szakasz/ és Bohner Zoltán.

Ők illetve a 89 önkéntes 72 zsák szemetet szedtek össze!

A legtöbb munka a Szárliget - Nagyegyháza /15 zsák/, a Dorog - Kesztölc /12 zsák/ és a Tornyó - Koldusszállás / 11 zsák/ szakaszokon volt!

A Megyei Természetbarát Szövetség elnöke Horváth Zoltán külön megköszönte a koordinátorok és a nyolc szakosztály 89 önkéntesének az áldozatos munkáját és reményét fejezte ki, hogy jövő májusban ennél sokkal kevesebb szemetet kell, hogy összeszedjenek, hogy az autósok/!/ és a kirándulók végre megtanulják: a szemétnek hol a helye, hogy amit kivisznek magukkal az erdőkbe azt haza is viszik, és nem szennyezik a természetet!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió