Támogatják a Gerecse 50-t

 
Az ország legjelentősebb természetbarát programja a Gerecse 50 teljesítménytúra, amelyet április 17-én (szombaton) immáron 29. alkalommal rendez meg a megyei természetbarát-szövetség. A nagy múltú sportrendezvény szervezői, támogatói az előkészületekről tájékoztatták a sajtó képviselőit a Megyeháza Dobroszláv termében. (2010.04.08.)
Az ország legjelentősebb természetbarát programja a Gerecse 50 teljesítménytúra, amelyet április 17-én (szombaton) immáron 29. alkalommal rendez meg a megyei természetbarát-szövetség. A nagy múltú sportrendezvény szervezői, támogatói az előkészületekről tájékoztatták a sajtó képviselőit a Megyeháza Dobroszláv termében. (2010.04.08.)
 
Ilyen nagy részvételű teljesítménytúra nincs még egy az országban
 
 A nagy múltú sportrendezvény szervezői, támogatói az előkészületekről tájékoztatták a sajtó képviselőit a Megyeháza Dobroszláv termében. Horváth Zoltán, a megyei természetbarát-szövetség elnöke (Tata sportreferense), az esemény egykori ötletgazdája, és azóta is főszervezője kiemelte, hogy számára is rejtély, mi a nagy siker záloga. Ekkora részvételű teljesítménytúra ugyanis nincs még egy az országban.
    – Harminc éve meghívtak a Kinizsi 100 teljesítménytúra, és döbbenten láttam, hogy csak a fele induló ért célba. Ennek a távnak a fele is elég lesz, gondoltam, és egy év múlva meg is szerveztem  a Gerecse 50-et, amelyre 405-en neveztek, és mindössze tízen nem tudták teljesíteni a távot – emlékezett a szakember. – Azóta már elértük a 45 ezres indulói létszámot, a jövő évi 30. eseményünkön túlszárnyalhatjuk a bűvös 50 ezres számot.

   Horváth Zoltán kiemelte még, jó ötlenek bizonyult, hogy az 50 mellett beillesztették az IVV-túra 10 és 20 kilométeres távját is a teljesítménytúrába. Ez a táv a legfiatalabbaknak, az idősebbeknek, a családostól indulóknak is teljesíthető penzum.

     

– A megyei sportkeretből juttatott 300.000 forintos támogatásindoka, hogy messzire viszi a megye jó hírét ez a nagyon pozitív kezdeményezés – emelte ki dr. Völner Pál,a megyei közgyűlés elnöke. Természetesen a megye legjelentősebb szabadidős sporteseményét lehetőségeinkhez mérten támogatjuk.

 – Az 50, 20 és 10 kilométeres távon kellemesen elfáradnak a résztvevők, megújul a test és jóleső frissesség lesz úrrá rajtunk – összegezte tapasztalatait Hortváthy Lóránd, a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének elnöke. – Ez az esemény hozzájárul ahhoz, hogy testünk egészséges legyen, mert akkor a lelkünk is erős. A tavalyi 4230-as nevezési rekord mindent elárul. Egyre népszerűbb a Gerecse 50.

   A teljesítménytúra szervezését anyagilag támogatja az FHB is. Jeszenszky Zsolt, a bank tatabányai fiókvezetője elmondta: nívós, hosszú időre visszatekintő rendezvény a Gerecse 50, melyen kollégái és családtagjaik is szívesen részt vesznek.

       A 29. Gerecse 50 rajtja április 17-én Tatabányán lesz a Jubileum parkban, reggel hattól 8.30-ig folyamatosan vágnak neki a gyaloglók a 12 órás teljesítési szintidőre limitált 50 kilométeres távnak. Az útvonal: Tatabánya Jubileumpark – János forrás – Baji Vadászház – Tardosbánya – Pusztamarót – Héreg – Bányahegy – Koldusszállás – Kisréti vadászház – Panoráma út – Turul – Tatabánya Jubileumpark.
   Ezen a napon a Gerecse 50 keretein belül az IVV túra 10 és 20 kilométeres távja is teljesíthető. Itt a rajtidő 06–11 óráig lesz.
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió