SIKERES VILÁG GYALOGLÓ NAP

 
A Komárom-Esztergom Megyei Szabadidősport Szövetség és a megyei természetbarát szövetség 18. alkalommal rendezte meg a Magyar Szabadidősport Szövetség felhívására a Világ Gyalogló Napot Tatán. (2016.10. 06.)

Mivel erre a napra esett a MOB Olimpiai 5PRÓBA tatai programja is, természetesen a szabadidősport szövetség a TAC szabadidősport szakosztályával együtt azt is felvállalta.

Az már csak külön érdekesség, hogy az Észak-Dunántúli Kupa tatai fordulóját az ÉDTTSZ is erre a napra Tatán hirdette meg.

Nagyon szeretik a természetjárók Tata városát, mert most is sokan  vettek részt a különböző távokon / 2km,4 km, 10 km,20 km/. Az 5PRÓBA 10 vagy 20 km-ét 111-en vállalták / mellette 70-71-en kerékpároztak és futottak is/.

Mivel IVV túranap is volt Tatán, Horváth Zoltán az IVV/EVV magyarországi elnöke többeknek is átadott teljesítmény jelvényeket, Várdai Lajosnénak 7500 km után és 250. alkalomért, Farkas Zoltánnal 4.000 km-ért, Runyai Zsuzsannának 1.000 km-ért, Harasta Jánosnénak 100. alkalomért, Nitti Gábor és Tamás testvérének 50-50. alkalom után, Nedvesi Vilmának és Kalocsai Károlynak 30-30. alkalom után járó jelvényt.

Meszner Viktor négytagú családja Bakonybélből érkezett a Világ Gyalogló Napra az alig fél éves legkisebb gyerekkel együtt, de volt, aki Hajdúböszörményből, Győrből, Sopronból, sokan Budapestről és Székesfehérvárról érkeztek és teljesítették a választott túra távját.

Sokan örömmel vették át a Magyar Szabadidősport Szövetség által biztosított Világ Gyalogló Nap pólót, a színes kitűzőket, különösen a gyerek résztvevők, akik a rövidebb távokat a Tatai Várig és vissza teljesítették. Sikeres volt a 20 km is azzal, hogy a Fényes Tanösvény és a remeteségi Gottwald Hotel is ellenőrző pontként szerepelt. Voltak sokan, akik bekapcsolódtak az éppen 20 éves Által-ér Vizi túra programjaiba is és megcsodálták az új felavatott kerékpár utat is!

Tata Város Önkormányzata valamint Tompa Andor sportvezető is igen sokat tett a program résztvevői érdekében és mindenki nagy örömmel fogadta az Új Kajakház Ökoturisztikai Központot, mint rajt-cél helyet, mely igen kulturált körülményeket biztosított mindenkinek.

Ígérték is nagyon sokan, hogy 2016-ban a márciusi IVV túrán újra eljönnek Tatára és indulnak az Ökoturisztikai rajtból a túrákon.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió