Nekivágtak a Vértesnek

 
Hatszázötvenen vágtak neki a 10-20-30-40-50-60 kilométeres gyalogtúrának, illetve a 40 kilométeres kerékpáros etapnak, az Oroszlány 60 teljesítménytúrán. (2015.06.26.)

Az Oroszlányi Sport Egylet (OSE) Természetjáró Szakosztálya (Kószák) által szervezett megmérettetésen a 20 kilométeres távot választották a legtöbben, szám szerint 166-an, de a leghosszabb útvonalra is vállalkoztak 61-en. A kerékpáros távon 55 induló volt.

Az útvonalat az Oroszlány-Majk-Köhányás-Gánt-Vérteskozma-Várgesztes-Csákányospuszta-Vértessomló-Oroszlány által határolt területen belül jelölték ki és kevés kivétellel turistautakon haladt a Vértes erdeiben. A szervezők végig gondoskodtak vízvételi lehetőségről is, amire szükség is volt a nyári kánikulában.

Végül 613-an teljesítették a vállalt etapot szinte minden korosztályból, hiszen a legfiatalabb résztvevő még nem töltötte be az első életévét, a legidősebb túrázó pedig elmúlt 70 éves.

Az OSE 25 éves születésnapjának jegyében rendezett esemény sikerét jelzi egyébként, hogy míg az elsőn 300-an vettek részt. Jövőre június első szombatján pedig jubilálnak, 10. alkalommal várják majd a Kószák a természetjárás szerelmeseit.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió