NAGY SIKER AZ I. IVV TÚRÁN SZOKOLYÁN

 
  A Lokomotív Turista Egyesület másodszor rendezte meg a „Horváth József emléktúrát” a Börzsönyben. A 60 éve alakult egyesült alapító tagja volt a túra névadója aki egyben az Országos Kék Túra egyes számú teljesítője is. (2010.05.03.)
A Lokomotív Turista Egyesület másodszor rendezte meg a „Horváth József emléktúrát” a Börzsönyben. A 60 éve alakult egyesült alapító tagja volt a túra névadója aki egyben az Országos Kék Túra egyes számú teljesítője is. (2010.05.03.)
 
Az elmúlt évben nem sokan indultak az új jelvényszerző túrán, de idén már a négy távon összesen 144-en vállalkoztak a komoly szint különbségű távok legyőzésére 10, 20, 30 és 40 km-en.
Tatabányáról a Vértes Volán szervezésében a természetjáró szakosztály a Vulkán turistáival 34-en busszal, és vonattal közelítették meg Szokolyán a rajt-cél helyet, ahol a rendező egyesület turistaházától a 10 km-es túrára vállalkoztak. Nem volt könnyű a Róka-hegyen keresztül a 383 m-es Nagy-Kő-hegy csúcsán található új Lokó-pihenőre az esőházhoz felkapaszkodni.
Ispánovity Márton és Rósa László egyesületi vezetők nagyszerű csapata a színvonalas rendezés útvonal biztosítás ,ellenőrző állomások és ellátás tekintetében mindent biztositottak, hogy kellemes körülmények között teljesítsék a résztvevők a túrákat. Nekik köszönet jár az áldozatos munkáért a résztvevőknek pedig gratuláció a teljesítésért. Mindenki nagy örömmel vette át a célban az egyedi kitűzőket és okleveleket és fogyasztotta el a vendéglátók által biztosított zsíros kenyeret és vizet valamint teát.
Nagyszerű volt az a lehetőség is, hogy a rajtot a rendezők a Bp.Nyugati pu-ról induló vonat érkezéséhez igaziíották, de szerencsére Szokolyára a rajt-célhoz autókkal és autóbusszal is el lehetett jutni.
 
A kellemesen elfáradt célba érkezők nagyszerű körülmények között pihenhették ki az út fáradalmait és mivel a rendezők eltökélt szándéka ,hogy hagyományt kívánnak teremteni az emlék túrából, jövőre is megszervezik az IVV túrákat és sokan határozták el, hogy jövőre ugyanitt ismét veletek!
 
 
Horváth Zoltán
Aranyjelvényes
túravezető
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió