Kilátóavatás hatvan év után

 
 Horváth Zoltán Tata város sportreferense (képünkön) és a megyei természetvarát szövetség elnöke örvendetes eseményről számolt be, mégpedig arról, hogy igen ritka esemény zajlott le a Börzsönyben Szokolyán azzal, hogy a természetbarátok kilátót avattak. (2009.05.17.)
Horváth Zoltán Tata város sportreferense és a megyei természetvarát szövetség elnöke örvendetes eseményről számolt be, mégpedig arról, hogy igen ritka esemény zajlott le a Börzsönyben Szokolyán azzal, hogy a természetbarátok kilátót avattak. (2009.05.17.)

A budapesti Lokomotiv Turista Egyesület 1949-ben alakult újjá, a 60 éves jubileum 3 fontos eseményt foglalt magában: két hete emléktáblát avattak ,szenteltek fel Horváth József emlékére, aki az Országos Kék Túra egyes számú teljesítője volt 1952-ben, és a Börzsöny turista utjainak karban tartója volt egészen 72 éves koráig. Az emléktábla-avatás mellett emléktúrát is rendezett az egyesület.
A Lokomotiv SE turistaháza Szokolyán van, több mint százan jöttek el a május 16-i ünnepségre, amikor is a turistaház felett magasodó Kő-hegyen felavatták az elkészült kilátót, ahol szintén megjelent az egyik alapító Horváth József fia, Horváth Zoltán megyei szövetségi elnök.
A 60 éves jubileumi ünnepségek a Lokomotiv SE ünnepi közgyűlésén is főszerepet kaptak.
Nemcsak a személyes jó példamutatás – Horváth József és fia esetében – érdemel figyelmet, hanem Ispánovity Márton szakosztályi főtitkár megvalósult kezdeményezése is a kilátó megépítése, hiszen ez is bizonyítja, hogy van még turista kurázsi, vagyis ahol és akik nagyon akarják megvalósíthatják a turista mozgalom álmait, hagyományt teremthetnek és hozzá járulhatnak a természetjárás fejlesztéséhez.
A Komárom-Esztergom megyei természetjárók is szeretik, kedvelik a Börzsönyt, amely közelsége miatt könnyen elérhető, így nyugodtan beépíthetik jövőbeni terveik közé a kilátó megtekintését, és majd az emléktúra 10 , 20 és 40 km-es távjait is.
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió