Járhatóak az erdei turistautak

 
A Vértesben és a Gerecsében a tavalyi, december eleji ónos eső miatt kialakult károk felmérése minden tekintetben befejeződött. A Vértesi Erdő Zrt. a lehetőségek szerinti leggyorsabb ütemben kezdte meg a károk felszámolását, elsősorban az utak – feltáró és turista utak – felszabadításával indítva. (2015.01.23.)

Ma már minden út járható, az akadályt jelentő fákat eltávolították, így azokat a természetjárók és a turisták is használhatják – kellő körültekintéssel – a kijelölt kiránduló utakon. A séták során jelenleg a szokásostól eltérő téli sáros körülmények okozhatnak nem várt kellemetlenséget. A munkavégzés folyamatos, esetenként a kölcsönös előnyökre tekintettel a lakosság segítségére is építenek.

Nagy területeken alakultak ki összefüggően lesújtó látványt nyújtó koronatörött erdőrészletek. Ezeknél a legtöbb helyen a sérült, de még állékony fák esetében nem terveznek mesterséges beavatkozást, a természet maga fogja regenerálni önmagát.

 

A károk felszámolása folyamatos, a hatósági engedélyek kiadását követően esetenként a következő évre is áthúzódhat a megszokott állapot helyreállítása, a kisebb területű erdőfelújítások kivitelezése. Pécsváradi

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió