IVV TÚRA 117 FŐVEL

 
Az ijesztő időjárási előrejelzések sem tudták azt a 117 túrázót elijeszteni, akik Ácsteszéren a Polgármesteri Hivatalnál jelentkeztek a jubileumi XX.IVV Túrára, és választhattak 10, 14, 22 és 32 km-es távok közül. (2015.10.02.)

Két ácsteszéri „háziasszonya” volt a jubileumi túrának, Borbély Ilona, aki az előkészületeket irányította és Halászné Strádl Krisztina, aki a túra napján 7.00-17.00 óra között/!/ fáradhatatlanul fotózott és gondja volt a Hivatal nyitva tartásával mindenre, melyekre az indítóknak és a túrázóknak is szükségük volt.

A hűvös reggeli idő és a folyamatosan zuhogó eső ellenére – mely nap közben szerencsére elállt – 117-en teljesítették a választott távot és vehették át az ízléses, zöld alapszínű új kitűzőt mely a Táncsics Házat ábrázolja. A Ház egész nap nyitva volt a túrázók részére, erről Stramlerné Magdika gondoskodott.

Mivel a XX.Táncsics IVV Túra része volt az Európai Sporthétnek, a „Cartográphia Kupának”, az „Észak-Dunántúli Kupának” is érthető, hogy viszonylag sokan vállalták a zord idő ellenére a túrázást. Nem bánták, mert, mert igazán nem is áztak meg. A megyei természetbarát Szövetség és Szabadidősport Szövetség Rédén, Csatkán, Súron és Akán is új Táncsics Túra bélyegzőt biztosított, az ellenőrző állomásokon így is biztosítva volt a túra igazolása.

A megye szövetség elnöke, Horváth Zoltán aki 20. alkalommal volt főrendező, itt adta át ünnepélyes keretek között a budapesti Hevér Gábornak a 175.alkalomért és a 7.000 km-ért/!/ járó IVV jelvényeket, édesanyjának pedig a 125.alkalomért és a 3500 km-ért járókat, az erdőkertesi Járosi Lászlónak az 50.alkalomért és 1500 km-ért, a tatabányai Kornai Lászlónak az 50. alkalomért és 500 km-ért járó jelvényeket és többeknek a 10 alkalomért járókat, mint pl. az oroszlányi Korcsmáros Sándornénak és Vörös Gvendolinnak!

Természetesen a túrrázóknak volt alkalmuk, hogy az érintett településeken megcsodálják a látnivalókat is.

Mivel páratlan év volt, ezért a nagyobb táv Ácsteszér-Réde-Csatka-Súr-Aka-Ácsteszér útvonalat jelentette, de jövőre páros év következik és Ácsteszér-Bakonyszombathely-Bakonybánk-Réde-Ácsteszér lesz a hosszabb táv, de nem marad ki majd Csatka. Súr és Aka sem, hiszen a húsz éves hagyomány alapján 2016 utolsó szombatján következhet a XXI.Táncsics IVV Túra, melyre az idei teljesítők közül nagyon sokan már bejelentkeztek!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió