Horváth Zoltán az Év Önkéntese

 
Az idén ötödik alkalommal adták át Komárom-Esztergom megye Önkéntes Díjait a tatabányai polgármesteri hivatalban. A rendezvényen az Év Önkéntese, az Év Önkéntes Szervezete, az Év Önkéntes Programja és az Év Jótevője díjakat adták át. Az elismertek között volt Horváth Zoltán (képünkön balra). (2015.12.11.)

Horváth Zoltán Tata egykori sportreferense, a TAC szabadidősport szakosztályának elnöke, aki egyben a megyei szabadidő- és természetbarát szövetség elnöke is. Ő az első számú kitüntetésben részesült, átvehette az Év Önkéntese díjat.

Horváth Zoltán 1970-tól, immáron 45 éve végez önkéntes munkát. Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Népsport Szövetség (IVV) és az Európai Népsport Szövetség (EVV) magyarországi elnöke 1995, illetve 2012 óta. A fáradhatatlan sportember méltán kapta meg az elismerést. Ő a különböző rendezvényeken is megszervezte a maga önkéntes „brigádját”. Számtalan esemény főszervezőjeként 30-tól 150 önkéntest szervezett a rendezői feladatok ellátására.

– Már sok kitüntetésben részesültem, de ennek különösen örülök. Nem találok szavakat, nagyon boldog vagyok, ennek a díjnak számomra roppant nagy az értéke. Magyarország az önkéntesek számában sajnos nem éri el az európai átlagot, pedig nagyon fontos dolog, hogy szervezésünkkel, rendezésünkkel örömet szerezzünk honfitársainknak – hangsúlyozta Horváth Zoltán.

 

„AZ ÉV ÖNKÉNTESE”: HORVÁTH ZOLTÁN

A Komárom-Esztergom megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület idén december 5.-én az Önkéntesség Világ Napján ötödik alkalommal adták át Tatabányán a Megyei Jogú Város Tanácstermében AZ ÉV ÖNKÉNTESE, AZ ÉV ÖNKÉNTES SZERVEZETE, AZ ÉV ÖNKÉNTES PROGRAMJA és AZ ÉV JÓTEVŐJE díjakat.

A sportberkekben 1975-től, azaz 45 éve önkéntes munkát végző tatai Horváth Zoltán neve közismert ezért is okozott nagy örömet, hogy ő kapta meg AZ ÉV ÖNKÉNTESE DÍJAT.

Horváth Zoltán 1970-1980 között a Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottságának titkára volt, tíz évig vezetett labdarúgó mérkőzéseket, országos utánpótlás szintjéig jutott, amikor sérülés miatt abba kellett hagyni a játékvezetést.

Mivel közben, mint természetjáró vizsgázott túravezető is lett, Papp Sándor akkori Megyei Sportosztály vezető őt kérte fel, hogy 1980. január 1-től legyen a Megyei Természetbarát Szövetség elnöke. Ebben a tisztségben kilencszer/!/ választották újra és ma is 35 év után elnökként regnál.

Közben arany jelvénye túrázó, arany jelvényes túravezető lett, elvégezte a Testnevelési Főiskola/Egyetem sportszervezői szakát és 17 évig a Magyar Természetbarát Szövetség alelnöke is volt.

Ott volt a Tatai Tó-futások, a Tatai Minimarathon, a Bécs-Budapest futás szervezésein kezdettől fogva, 1990-től a Megyei Szabadidősport Szövetség titkára majd elnöke is lett, mely tisztséget jelenleg is betölti.

A Világ Gyalogló Nap, a Tatai 10 000 lépés, a Szilveszteri futás lelkes szervezője napjainkig.

A Nemzetközi Népsport Szövetség /IVV/ és az Európai Népsport Szövetség /EVV/ magyarországi elnöke 1995 illetve 2012 óta.

1982.ben egyik kitalálója volt / Vadócz Niklóssal együtt/ a már nemzetközi hírnevet szerzett Gerecse 50 / majd,10,20 és 30/ túráknak, melynek 34 éve főrendezője. Büszke arra, hogy a Gerecse túrák első 400 fős létszáma folyamatos emelkedéssel idén hétezer/!/ fölé emelkedett és a kezdeti 10 rendező, önkéntes után most már évek óta több mint 100 önkéntest szervezett be a túrákra. Ennek létszáma idén elérte a 150-et / 60-60 fő a Tatabányai VULKÁN TSE és Tatabányai VOLÁN SE, 30 fő az MTSZ társrendező köreiből/.

Élete a közösségért végzett önzetlen igazi önkéntes munka és erre neveli, tanítja utódjait is, családi példamutatással / Édesapja az OKT 1. sz.teljesítője, jelenlegi 11 tagú családja- felesége,2 fia,2 menye és 5 unokája - minden tagja szabadidős és természetjáró önkéntes és szervezett tag/.

Munkájának alapja a széles társadalmi összefogás szorgalmazása, az emberi és szakmai kapcsolatok erősítése / MTSZ, MSZSZ és a Vértesi Erdő ZRT mely éppen itt az Önkéntes díjazáson vehette át AZ ÉV JÓTEVŐJE kategóriában szintén az elismerő díjat, oklevelet!/.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió