111-EN TÚRÁZTAK TIHANYBAN

 
A Komárom-Esztergom Megyei Szabadidősport Szövetség és Természetbarát Szövetség két autóbusszal és két gépkocsival 111 túrázóval vettek részt Tihanyban az IVV nemzetközi túrán a Magyar Szabadidősport Szövetség és a Tatabányai Városi Szabadidősport Sz9vetség támogatásával. (2016.02.18.)

A két csoport tagjai a VULKÁN TSE, a VOLÁN SE, a TAC és az ERŐMŰ SE természetjárói 10 km-en és 15 km-en indultak a BTHE által példaértékűen megszervezett túrákon. A rendezők maguk is meglepődtek a rekord számú induló létszámon /2358/, de megbirkóztak az óriási feladattal.

 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban vezető turista útvonalak érintették többek között a Gejzir-mezőket, a gejzir-kúpot, a barátlakokat, a Keszi-barlangot, kilátókat, és megleptek minden indulót egy ingyenes Apátsági templom belépővel is. Szenzációs látvány volt, hogy a túra egyik pontjáról tisztán fel lehetett ismerni a Kőröshegyi völgyhidat, viaduktot a Balaton túlsó felén!

A megyei túrázók is nagyon örültek a frissítőknek, az ízléses kitűzőknek és a különböző kategóriákban megkapott kupáknak, serlegeknek.

Ez a túra idén már a harmadik IVV túra volt és mindegyiken rekordszámú induló vett részt /Szekszárd, Kincsesbánya, Tihany/ és nem véletlen, hogy a résztvevők úgy váltak el egymástól, viszlát, március 12.-én Tatán a Tavaszi IVV túrán, melynek rajt-célja az új Ökoturisztikai Központnál lesz és azt a túrát is Szabadidősport-pályázat segíti Tata Város Önkormányzata mellett!

P.S.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió