Kilátót építettek Körtvélyespusztán

 
Tatabányától délre, a Kis-Kopasz-hegyen vörösfenyőből készült, 16 méteres kilátót adott át a Vértesi Erdő Zrt. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a kilátó átadása előtt elmondta, az elmúlt években a 22 állam erdőgazdaság 16 milliárd forintot fordított közjóléti beruházásokra és létesítményeket aktívan használják a látogatók. (2016.05.21)

Körtvélyesi kilátó

Kocsis Mihály, vezérigazgató, Vértesi Erdő Zrt. szólt arról, hogy a kilátó átadása illeszkedik a Vértesi Erdő Zrt. azon törekvéseibe, melynek során korábban erdészeti múzeumot, erdei iskolát, valamint erdei termékek boltját alakították ki.

 

– Az erdők és a parkok városa Tatabánya – mondta Schmidt Csaba polgármester. – Büszkék vagyunk erre, ahogyan arra szintén, hogy mindig felelős erdőgazdálkodás folyt itt, így van ez ma is. Különlegesség, hogy egyszerre tartozik a város a Gerecse és a Vértesi Natúrparkhoz: rengeteg a látnivaló, akár gyalogosan, akár kerékpárral indulnak útnak a turisták.

 

A kilátó helyét úgy választották meg, hogy fentről arra a síkra lehessen letekinteni, ahol a legendák szerint a bánhidai csata zajlott Árpád és Szvatopluk között. Emellett fentről láthatjuk a Vértes legmagasabb pontját, a Nagy-Csákányt, a Gerecse teljes vonulatát, a Tatai-medencét, és tiszta időben akár a Dunáig is terjedhet a panoráma.

 


Az új kilátó Körtvélyespusztától a kék sávon, majd a kék kereszt jelzésen közelíthető meg, a 424 méter magas Kis-Kopasz-hegy tetején. A 17 millió forintért épült kilátó megvalósítására Vértesi Erdő Zrt. uniós támogatást nyert el. A projekt keretén belül számos tűzrakó- és pihenőhelyet építettek a környéken, valamint a tatabányai Síkvölgyi erdőben medvehagymás gasztroösvényt alakítottak ki.
MTI

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió