Kihívás Napja: Tatabánya dobogón!

 
Tatabánya szinte a kezdetektől, a magyarországi elindításától, 1991-óta részt vesz a Kihívás Napján, alias Challenge Day-n, amely az idén az olimpia jegyében zajlott. Különböző olimpiai sportágakat lehetett kipróbálni a nap során, de az elmúlt években nagy sikert aratott játékok és feladatok is szerepeltek az eseményen, az olimpia szellemével fűszerezve. (2016. 05. 26)

Csernoviszky Éva a Challange Day rendezvényén

Tatabánya idén a 7-es, tehát a 70 ezer lakos feletti települések kategóriájába nevezett be, három budapesti a IV., a XIV. és a XV. kerület, valamint Debrecen, Székesfehérvár és Szeged volt az ellenfél. Tatabánya végül dobogós helyen végzett aktivitás alapján, a fővárosi IV. kerület és Székesfehérvár mögött a 3. helyen zárt.

Minden valószínűség szerint a gyerekek tették ezért a legtöbbet, hiszen a két fő helyszínre, a központi szervezésű Jubileum parkba és a Szent Borbála úti Sporttelepre a város iskoláiból, óvodáiból érkeztek a fiatalok. Utóbbi helyen a Szent Borbála úti Sporttelepen a város iskoláiból több, mint 1300 diák érkezett, a Vértes Agorája szervezésében. A legismertebb név itt Csernoviczki Éva olimpikon, olimpiai bronzérmes cselgáncsozó volt, aki edző-édesapjával Csernoviczki Csabával népszerűsítette a judó sportágat.
A Jubileum parkban is sokan megfordultak, itt a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség szervezte a sportjátékokat. A 15 órai adat szerint, több, mint 319 ezer teljesítés érkezett, ez átszámítva több, mint 11 ezer embert jelent, városi szinten ennyien sportoltak legalább 15 percet 15 óráig!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió