Tompa Andor „befejezte”

 
Tompa Andort 2009. november elsején nevezték ki a Tatai Edzőtábor igazgatójának. Nehéz időben vette át az Európa-hírű létesítmény vezetését. Kiváló munkát végzett, az Európa-hírű intézmény megújult ténykedése alatt. (2015.07.31.)

Életének tekinti a munkát, egyszer úgy nyilatkozott, soha nem menne nyugdíjba. Most viszont a hatályos nyugdíjrendelet miatt erre kényszerül. Az viszont már biztos, hogy véglegesen letelepedik családjával Tatán.

Tompa Andor szeptember 17-ig „felmondási” idejét tölti, vagyis már nem dolgozik az edzőtáborban. Megbízott vezetőként Kovách Ákos, a Dunavarsányi Olimpiai Központ vezetője december végéig irányítja a munkát, majd pályázatot írnak ki a végleges igazgatói posztra.

Tompa Andor a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségének (SMSZ) és a Komárom-Esztergom Megyei Diák- és Szabadidősport Szövetség elnöke. Miután ezek választott pozíciók, ezeket a feladatait továbbra is ellátja.

– Életem egyik nagy ajándéka volt, hogy a Tatai Edzőtábor igazgatója lettem. Az intézmény nem volt ismeretlen számomra, hiszen 1972-ig aktív atlétaként, valamint a szakmámból adódóan gyakori látogatója voltam az intézménynek – mondta Tompa Andor, aki előzőleg tizenhat esztendőn át vezette a Nyíregyházi Sportközpontot, ahol számos nemzetközi szintű versenyt és különböző szórakoztató eseményeket szervezett stábjával.

Tompa Andor gyorsan felmérte a lehetőségeket az edzőtáborban, jól látta, hogy mindenképpen szükség van egy-két új munkacsarnokra, mert akkor még jobban ki tudják használni a létesítményt. A szállási lehetőségek itt adottak, 240 sportolót tudnak kényelmesen elhelyezni, ám gondot jelent, hogy a két meglévő csarnokra nagy ez a létszám, így sokan kénytelenek másutt edzőtáborozni. A volt igazgató eltökélten szorgalmazta azok megépítését, ám szerinte 2006-ban még nem valósulhat meg az álom, de ezután realitás lesz azok megépítése.

Tatát gyönyörű és nagyon kellemes városnak tartja Tompa Andor. Nem véletlen, hogy a napokban lakást vásárolt a Zsigmond utcában, és végleg itt telepszik le családjával.

– Anna lányom a Kőkúti-iskolában tanul, a legjobb helyen. Kézilabdázik és úszik, nagyon szereti ezt az oktatási intézményt. Ezért is költöztünk közel a Kőkúti-iskolához. Két nagylányom a fővárosban él, így hozzájuk is gyakrabban ellátogathatok. A sporttól azonban soha nem tudnék elszakadni, hiszen mindig ez volt az életem.

 

 

Tompa Andor

Született: 1952. 03. 03.

Iskolái: Nyíregyházi Tanárképző Főiskola: földrajz-testnevelés szak

Másoddiploma: kulturális menedzser szak

Családi állapota: Nős, három lánya van.

 

 

   Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió