Sportünnep Komáromban

 
Idén is nagyszabású gálán díjazták Komárom legkiemelkedőbb sporttehetségeit, csapatait, sportszakembereit. Eredményekben és sikerekben 2016-ban sem volt hiány. Az iskolák tele vannak jó tanuló, jó sportoló diákokkal, a sportlövők, az úszók és a karatékák minden megmérettetésről érmekkel térnek haza. A KVSE felnőtt csapata veretlenül nyerte a megye I-et és felkerült NB III-ba. Grónai Sándor Milánóban thai-boksz világbajnoki övet szerzett. Miskolczi Julianna és Sidi Péter sportlövők pedig Komárom hírnevét öregbítették a riói ötkarikás játékokon. A rendezvényen tiszteletét tette Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője, dr. Molnár Attila polgármester, valamint a városvezetés több tagja is. (2017.02.01)

Sportünnep KomárombanA Sportcsarnokban zajló ünnepségen először azokat az általános- és középiskolás fiatalokat tüntették ki, akik nemcsak tanulmányi eredményükkel emelkednek ki, de valamelyik sportágban is kiemelkedőt teljesítettek. Jó tanuló-jó sportoló lett Hajas Réka, Beigelbeck Attila, Zseni Dóra, Kiss Csaba, Kiss Éva, Császár Ágnes, Nagy Albert, Féli Laura, Éri Dominik, Nemesnyik Anna, Pekler Zalán és Szuri Zoltán.
 
Az Év Junior Sportolója díjat a sportlövő Horváth Lea és Pekler Zalán vehette át.

- Tavalyi legnagyobb eredményem, hogy kijutottam az Európa-bajnokságra, ahol 18. lettem, és több versenyen a felnőtt kategóriában dobogós helyre állhattam fel. Idén is az a célom, hogy kijussak az EB-re. Eddig már két selejtezőn vettem részt, az egyiken jól szerepeltem, a másikon nem annyira. A harmadikra pedig két hét múlva kerül sor - mondta Horváth Lea sportlövő.

- Sikeres évet tudhatok magam mögött, egyéniben és csapatban egyaránt. Csapatban az EB-n aranyat szereztünk, az ifjúsági EB-n harmadikok lettünk. Egyéniben hatszoros országos bajnok vagyok és én nyertem a diákolimpiát is. Hét éve űzöm ezt a sportot, most szeretném kvalifikálni magamat az ifjúsági olimpiára - tudtuk meg Pekler Zalán sportlövőtől.
 
Idén a Komárom Város Sportjáért díjat három személynek ítélték oda. Horváth Zsoltnak, a KVSE sportlövő szakosztály vezetőjének, Filep Imrének a Tempo Karate SE alapítójának és edzőjének, valamint Türinger Józsefnek a Szőnyi Palánkdöngetők Köre elnökségi tagjának, az utánpótlás szakosztály vezetőjének.
Komárom Testnevelője Vörösházi Tibor lett, aki 2006 óta tevékenykedik a pályán. A Sportünnep lehetőséget teremt arra is, hogy a helyiek szimpátiaszavazással eldöntsék, kit illet a Komárom Város Közönség díja. A legtöbben idén Pekler Barna labdarúgóra voksoltak.
 
Sorozatban harmadszor ítélték oda az Év Edzője díjat Szeidl Balázsnak, aki 2010 óta megkétszerezte a Komáromi Úszóklub SE fiatal tehetségeinek létszámát. Az úszók minden versenyükről éremözönnel térnek haza.
Az Év Csapata díj a KVSE felnőtt labdarúgó csapatát illette, akik veretlenül nyerték a megye I-et. így feljutottak az NB III-ba.
Az Év Csapatsportolója Takács Anna floorballos és Szentirmay Péter kosárlabdázó, a KVSE Kémények csapatkapitánya lett.
Az Év Sportolója díjat Miskolczi Julianna és Sidi Péter szerezte meg. Mindkét sportlövő kvalifikálta magát a riói olimpiára, ahol Miskolczi Julianna a 22. míg Sidi Péter, az eddigi legjobb olimpiai szereplését hozva, az 5. helyen végzett.
A díjátadók között a város sportéletének csapatai adtak műsort. Színpadra lépett a KVSE ritmikus sportgimnasztika csoportja, a Happy Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesülete, a Fouetté és a Fit Kidesek. A sztárvendég a Quantum XXL volt.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió