Európa sportja, a testmozgás

 
Hazánk is csatlakozott az Európai Bizottság új kezdeményezéséhez, amellyel Európa-szerte népszerűsíteni kívánja a sportolást és a testmozgást. A rendezvény keretében az új tevékenységek mellett helyet kapnak az európai, tagállami, regionális vagy helyi szinten már meglévő, sikeres kezdeményezések is. (2015.08.23.)

Az egész Európára kiterjedő kampány – melynek elnevezése: Európai Sporthét - remélhetőleg arra ösztönözi majd az európai polgárokat, hogy többet mozogjanak és azután egész évben lehetőleg továbbra is maradjanak aktívak.

Az Európai Sporthét magyarországi koordinátoraként fordulunk Önhöz. Bár nincs konkrét felhatalmazásunk email címének ilyen célra történő felhasználására, ennek ellenére azt gondoljuk, erről a kezdeményezésről érdemes tudnia.

Az Európai Sporthét első alkalommal 2015. szeptember 7. és 13. között kerül megrendezésre, azonban amely országok vállalták, ott az egész hónap rendelkezésre áll az általuk nemzeti szinten megrendezésre kerülő sportrendezvények lebonyolítására. Így Magyarországon is szeptember 7. és 30. között tart majd az eseménysorozat.

Mi a teendő?

Amennyiben bármilyen szabadidősport rendezvényt, eseményt szervez szeptember 7. és 30. között csatlakozhat az Európai Bizottság új kezdeményezéséhez, csak regisztrálnia kell az eseményét mind a magyar: http://www.europaisporthet.hu/?cla=mainpage&mod=mainpage&fun=access&tpl=eventAuth&mid=44 ,

mind a nemzetközi http://ec.europa.eu/sport/week/take-part/register-event_en.htm honlapon, ezáltal részese lehet az Európai Sporthétnek, (Magyarországon Sporthónapnak).

Az első 50 hazai regisztráló (aki a nemzetközi honlapra is beregisztrál) jutalma 2 db szervezői póló, 20 db rendezvény póló és 50 db, a rendezvény üzenetét (#beactive) közvetítő stresszlabda.

A sporthónapban péntekenként sorsolunk, a következő hét eseményei közül három rendezvény nyerhet: a szerencsés szervezők jutalma 6x5000 Ft-os sportszervásárlási utalvány, valamint 20 db rendezvénypóló. A sorsolásban is csak azok vehetnek részt, akik mindkét honlapon regisztrálják eseményüket.

Szlogenünk:

Mozdulj Te is Európával! Kerülj fel eseményeddel Európa Sporttérképére!

Kérjük, környezetében terjessze a hírt, regisztráljanak minél többen, hogy célt érjünk. Mozgassuk meg közösen Magyarországot!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió