Együtt a tatai sportéletért

 
A Tatai Atlétikai Club új életre kelt az elmúlt években, és dinamikusan gyarapodik sportolóinak a létszáma. Ma már nyolc szakosztálya van az egyesületnek. A Tatai AC célja, hogy magas szintű utánpótlás-nevelő központtá váljon, ennek érdekében számos sportlétesítmény fejlesztésébe kezdett. (2015.01.21.)

Ezt a törekvést segíti, hogy a klub újra közhasznú szervezetté vált, amely lehetővé teszi számára, hogy cégek és magánszemélyek – akár csak adójuk egy részének a felajánlásával – léphessenek a támogatók sorába, ezáltal segítsék a tatai fiatalok sportos nevelését. A Tatai AC-ban jelenleg nyolc szakosztály – kézilabda, labdarúgás, röplabda, asztalitenisz, atlétika, birkózás, aikido és szabadidősport – működik. Ezekben mintegy ötszáz, 7-19 éves utánpótláskorú gyerek sportol.

 

– Az adó egy százalékának felajánlásaiból befolyó összeget a klub az ő sportoltatásukra kívánja fordítani. A Tatai AC legfontosabb célja, hogy az elkövetkező öt évben az országban is számottevő utánpótlás-nevelő egyesületté váljon – hangsúlyozta Lázár Ottó, a TAC elnöke.  Ezért is kérem a város cégeit, polgárait, hogy idén is támogassák az adó egy százalékával egyesületünket. A klub egyre gazdagodik létesítményekben is. Az infrastrukturális fejlesztéseiben a legnagyobb változást két beruházásra elnyert pályázat hozta. A Jávorka-középiskola egykori labdarúgó-pályájának felújítására 9 millió forint TAO-s támogatást tudott elkölteni az egyesület, ezen kívül a Tatai AC lehetőséget kapott egy többfunkciós sport-és rendezvénycsarnok megépítésére, melynek első ütemére mintegy 460 millió forint TAO-s támogatás begyűjtésére nyílt mód. – A Tatai AC az elmúlt években sikeresen szerepelt a látvány csapatsportágak TAO (társasági és osztalékadó) pályázatain, melynek eredményeként folyamatosan emelkedett azon vállalkozások, cégek száma, amelyek társasági adójuk törvényben meghatározott részét klubunknak ajánlották fel. Ugyanakkor a sportcsarnok második ütemének megvalósítására 2015 októberéig mintegy 340 millió forint támogatásra van még szükségünk, hogy sikeresen megvalósuljon ez a beruházás – ismertette még Lázár Ottó.

 

Ami bizakodásra ad okot, TAO törvény 2015. január 1-én életbe léptetett változásainak köszönhetően tovább szélesedhet a felajánlók köre, és nem utolsósorban növekszik az általuk igénybe vehető kedvezmény mértéke. Így a cégeknek megéri a sikeres TAO-s pályázatokat elnyert sportegyesületeket támogatni.

 

– Örvendetes, hogy a Tatai AC-t támogató cégektől 2014-2015-ös sportévadban utánpótlás-nevelés fejlesztésére labdarúgásban 12 millió forintot nyertünk, amely teljes egészében befolyt már az egyik támogatónktól. Kézilabdában hasonló célra 47 millió forint begyűjtésére nyílt lehetőségünk, melynek 90 százaléka már megérkezett a számlánkra – újságolta elégedetten az elnök. – Nagy öröm, hogy az egyesületünket támogató vállalkozások száma és a felajánlott TAO összege is folyamatosan nő. Három év alatt háromszorosára növekedett a cégek által felajánlott támogatás. Az egyesület elnöke, sportvezetői és a sportolói nevében is köszönti az eddigi támogatóknak felajánlásait, és kéri további együttműködésüket. Egyúttal biztatják a szülőket, a tataiakat és a környékbelieket, hogy a fenti célok elérésében csatlakozzanak a patinás klubot segítők köréhez, személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásával. A Tatai Atlétikai Clubot 1910-ben alapították, több mint 100 éves fennállása alatt mindvégig a város sportéletének legfőbb szervezője volt. Filozófiája három pilléren nyugszik: „hazai pálya – hazai játékosok – hazai élmények”. Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió