Átadták a THAC sportcentrumát

 
A város szívében fekvő Tatai Honvéd Atlétikai Club székházát és sportcsarnokát gyönyörűen felújították. Az ünnepélyes átadó ünnepséget november 13-án tartották, amelyen részt vettek a város elöljárói, ismert gazdálkodó szervezeteinek vezetői. A díszvendégek között többek között ott volt Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sport szakállamtitkára. (2007. 11. 13.)

Először Komáromi Lajos (nemrégiben töltötte be 60. életévét az agilis sportvezető), a THAC elnöke köszöntötte a mintegy 60 meghívott vendéget, köztük Michl Józsefet, Tata polgármesterét, Elbert Gábort, valamint a felújítási munkálatokat végző cégek vezetőit. Az elnök beszédében kiemelte, hogy példa nélküli összefogás eredménye az impozáns létesítmény, amely tovább emeli a város sportos rangját.

  Először a szokások szerint ünnepélyesen átvágta a nemzeti színű szalagot Elbert Gábor és Michl József a sportcsarnok bejáratánál. Amikor a vendégeket a létesítmény-komlexum megtekintésére invitálta Komáromi Lajos, mindenki elcsodálkozott. A 110 éves épületrész gyönyörű látványt nyújt. Öröm itt sportolni. Van itt szauna, infraszauna, jakuzzi a sportcsarnok mellett, de a régi, meghitt kis büféből is csodát varázsoltak. Olyan, mint egy mini étterem. És természetesen a THAC elnökségének irodahelyiségei, amelyek egyszerűek, mégis igen modernek.

 

A sportcsarnokban is ünnepélyes aktusoknak lehettek szemtanúi a vendégek. Először Elbert Gábor méltatta a szép létesítményt, és kiemelte, hogy civil foglalkozása tornatanár, ezért utcai cipőben nem szívesen lép az üde kék színű burkolatra. Aztán méltatta Tatát, amely ma már nem csak az olimpiai edzőtáborról híres. Ez a város összefonódott a sporttal – hangsúlyozta, és hozzáfűzte, ehhez kell egy olyan „harcos” sportvezető, mint Komáromi Lajos.

– Örüljünk ennek a gyönyörű létesítménynek, amely egy polgármesternek hivatalból is nagy öröm – mondta Michl József. – Ennek megléte szorosan kapcsolódik a Magyary-tervhez, amelyben a város sportja is kiemelten szerepel. Az új létesítmény Tata szívében van, és hosszú évekig kielégíti majd az itt lakók mozgásigényét. Sok olyan tervünk van, ami ehhez hasonló.

Ezután Michl József megajándékozta Elbert Gábort a város jelképével, a Harangláb apró, de művészi kivitelű másolatával.
Dr. Körmendi Géza, Tata helyismereti történésze az épületkomplexum múltjáról tartott tájékoztatót a jelenlévőknek. Ezek szerint 1879-ben adták át, és eredetileg acetilén gázfejlesztő üzem volt. Még ez év szeptember 10-én kivilágították Tatát, először a település történetében. Aztán a fejlődés hozta az újat, és 1912-ben villanytelep lett a létesítményből. Ezután Agroker-telepként funkcionált az épület, végül a hetvenes évek elején a THAC tulajdona lett. Elmondható, hogy történelmi értékű ez a létesítmény, amely most megújulva a város igazán értékes „alkotásának” számít.
Az ünnepség végén kitüntetéseket vehettek át a létesítmény felújításában kiváló munkát végző személyek: Molnár András (Global Sport Kft. vezetője), Vörös Vince (Tanép Építő Kft. igazgatója), Tóth Vilmos (műszaki ellenőr, aki egyébként a tatai tv munkatársa). Komáromi Lajos sem maradt elismerés nélkül. Neki Elbert Gábor adott át kitüntetést.

Az átadó ünnepség zárásaként a helyei Színes Iskola apró diákjai kosárlabdameccsét nézhették meg a vendégek.

                                                                                                                                                                             Péntek Sándor

Fotók: Csáki Eszter

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió