3000 aláírás a nagyobb csarnok mellett

 
Közel 3000 támogató aláírás gyűlt össze Tatabányán egy hét alatt a nagyobb (6000 fős) befogadóképességű multifunkcionális sportcsarnok megépítéséért - tájékoztatta a sajtót Sámuel Botond a TSC elnöke a Földi Imre Sportcsarnokban. (2016.04.27.)

 

Sámuel Botond hozzátette: "A gyűjtés szándéka az volt, hogy a TSC vezetősége meggyőződhessen arról, hogy a sportolók, az edzésekre járó gyermekek szülei, az elkötelezett szurkolók és a sportvezetők milyen sportcsarnokot szeretnének Tatabányán. A beérkezett vélemények meggyőztek minket arról, hogy nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas sportcsarnokra van szükség, amellyel régiós központtá válhat a város sport és kulturális értelemben egyaránt."

 

A TSC elnöke előzetes hatástanulmányt is készíttetett a kisebb és a nagyobb csarnok vonatkozásában, és az a megdöbbentő tény derült ki, hogy a nagyobb épület fenntartása mindössze 15%-kal kerülne többe. Szintén a nagyobb sportcsarnok szükségességét húzza alá a kézilabdázók esetleges nemzetközi szereplése, világversenyek és nagy kaliberű kulturális programok idehozása, és nem utolsó sorban az esetlegesen Magyarországon megrendezendő olimpia, ahol akár versenyhelyszín is lehetne az új aréna.

 

Az építkezés a Gyémánt Fürdő jelenlegi nyári parkolója helyén, és annak környékén kezdődhet, amennyiben a város közgyűlése elfogadja a méretre, nagyságra vonatkozó elképzelést. A Földi Imre Sportcsarnok megmarad jelenlegi formájában, háttér- és edzőbázisként, valamint kisebb események helyszíneként funkcionálhat tovább.

 Látványterv

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió