Sidi: ötödik hely

 
A komáromi Sidi Péter az ötödik helyen végzett a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számban a Fort Benningben rendezett olimpiai kvalifikációs sportlövő Világ Kupán. (2015.05.19.)

A viadal honlapja szerint a világ- és Európa-bajnok komáromi sportoló a selejtezőhöz hasonlóan ezúttal is remekül lőtt: egy nappal korábban 1181 körös országos csúccsal biztosította helyét a döntőben, amelynek 120 lövését 1179 körrel a második helyen zárta, így biztosan jutott be a nyolcas fináléba. Ott aztán 424,8 körrel az ötödik pozícióban zárt.

A riói olimpiai indulási helyét az áprilisi, csangvoni világkupán a légpuskában aratott győzelmével megszerző Sidi Fort Benningben is kiválóan szerepelt, a 10 méteres számban is döntőt lőhetett, és abban hetedik lett.

A sportlövők idei Világ Kupa-sorozatában minden állomáson számonként két-két kvóta talál gazdára. A pisztolyosok és puskások számára ez volt a második viadal. A magyar sportlövők közül eddig Sidi Péternek, illetve a pisztolyos Tobai-Sike Renátának sikerült Rióba „lőnie" magát korábban.

A következő VK-t csütörtöktől Münchenben rendezik.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió