Görgey Artúr lövészverseny

 
Görgey Artúr országos lövész emlékversenyt rendeznek több helyszínen, februártól áprilisig. Megyénkben az Ácsi Kinizsi ad otthont az egyik elődöntőnek február 14-én. Az országos döntő is itt lesz májusban. (2015.01.15.)

  1849. május 21.-én, a magyar honvédsereg hősies csata után visszafoglalta a Budai várat. Ennek emlékére 1992. május 21-e óta ez a nap a Honvédelem Napja hazánkban. A hős esemény tiszteletére meghirdetjük, a minden évben megrendezendő Görgey Artúr országos lövész emlékversenyt.

   V e r s e n y k i í r á s

   A verseny célja: A lövészsport népszerűsítése, a fiatalok lő készségének fejlesztése, a lövészsport utánpótlásának biztosítása, a fiatalok versenyeztetése, fizikai állóképességének növelése.

  A verseny rendezője. A Magyar Technikai Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetsége, a Magyar Sportlövők Szövetsége támogatásával. Nevezés A területi verseny előtt két héttel a megadott e-mail címen. vagy személyesen. - 1997 és 2005 között született fiatal, aki nem rendelkezik versenyzői engedéllyel, de szívesen ismerkedne a sportlövészettel. A középiskolai diákok közül csak az jelentkezhet és indulhat 20 lövéses versenyszámban, aki nem indult korábban minősítésre jogosító 40 vagy 60 lövéses versenyszámban.

  Versenyszám

  Minden induló számára nyíltirányzékú légpuskával, próbalövés, majd 20 értékelt lövés 1/a lőlapra, 5-5 lövés/lőlap álló testhelyzetben. A lő idő a próbalövésekkel együtt 30 perc. A döntőn egy lőlapra két lövés adható le. A verseny értékelése az MSSZ versenyszabályzata szerint. A versenyszámokat fiuk és lányok részére is kiírjuk, két korcsoportban. 2001 és 2005 között születettek valamint 2000 és 1997születettek részére. Öltözet: Speciális lövészruha nem használható. Csizma és „surranó” nem engedélyezett. Farmer öltözet, sportruházat engedélyezett.

   Az elődöntők helyszinei és időpontja

   Székesfehérvár Volán Lőtér 2015 február 14 antall60@gmail.com

    Szabadidősportok Egyesülete Püspökmolnári Lőtér 2015 március 14 piriitam@gmail.com

   Pestszenterzsébeti PeLE Lőtér 2015 február 14 gajzago.imre04@citromail.hu

   Ács Kinizsi SE. 2015 február 14.14.oo kisvard@citromail.hu

   Szeged Városi Sportlőtér. 2015 február 14 andrassyarpad@freemail.hu

   Területi Klub Zirc Ifjúsági Központ 2015 március 14 mttszzirc@vipmail.hu

   Veszprém Célpont 10 SE. Lőtér 2015 február 14 pasztorkaroly@chello.hu

   Szolnok MÁV lőtér 2015 április 11 bereczlajoshu@gmai.com

   Kérünk minden érdeklődőt, hogy a lakóhelyéhez legközelebbi lőtéren adja le a jelentkezését. A jelentkezők létszámától és az érdeklődéstől függően több forduló is megrendezhető a megadott lőtereken. Az érdeklődő klubok rendezzenek háziversenyt január végéig. A házi versenyre jelentkezni 2014. november 30-ig lehet. Kérjük, hogy a háziverseny időpontjáról és a résztvevők számáról valamint az eredményekről at MTTOSZ email címén adjanak információt 2015. január végéig. mttosz@mttosz.eu Az Országos

   Döntő: 2015.. május 16 óra Ács Kinizsi SE lőtér.

   A döntőn, a területi versenyek (elődöntők) I-III helyezettjei vehetnek részt. A döntőre utazáshoz csoportos útiköltség térítést biztosítunk. Miután egyéni versenyről van szó, így nem szükséges csapatot alkotni. A döntőbe jutott résztvevőknek rendelkeznie kell 6 hónapnál nem régebbi iskolaorvosi igazolással és diákigazolvánnyal.. Díjazás: Az elődöntők I-III. helyezettjei oklevél és érem díjazásban részesülnek. Az Országos Döntőn az I-III. helyezett egy éves licence kártyát, serleget kap, valamint értékes tárgyjutalomban részesül.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió