Két új szakosztály a TAC-nál

 
Röplabda és szabadidős sportszakosztállyal bővül a Tatai AC az ősszel, így a 103 éves egyesület a következő szezonban már hat szakosztállyal folytatja a munkát. (2013.08.04.)
 

Röplabda és szabadidős sportszakosztállyal bővül a Tatai AC az ősszel, így a 103 éves egyesület a következő szezonban már hat szakosztállyal folytatja a munkát. (2013.08.04.)

 

Hazai pályán hazai játékosokkal és hazai élményekkel szeretnék bővíteni a tatai spotkedvelők hétvégéit.  

A TAC történetében először indul röplabda szakosztály. Egyelőre a lányoknál két korosztályban több mint 20 gyerek ismerkedik a sportág alapjaival. A minik foglalkozásait Major Ferenc, a 13-14 éves gyermekekét Tálosné Rozsinszky Rita tartja. A kicsik heti kettő, a nagyobbak három alkalommal edzenek a Tatai AC sportcsarnokában. A tervek szerint felmenő rendszerben bővül majd a szakosztály, a Tatai AC ősszel toborzót tart a város iskoláiban, elsősorban az ötödik osztályos lányok jelentkezését várják. A célok között szerepel, hogy a röplabdát beillesszék a mindennapos testnevelés kereteibe. A TAC csapatai ősztől a tatabányai városi bajnokságban szerepelnek, a hazai mérkőzéseiket a klub sportcsarnokban játsszák.  

A szabadidősport szakosztályban három szakág kapott helyet: a nordic walking, a természetjárás és a szörf. A cél közös, az egészség megőrzése és a családok mozgósítása, a szabadidő hasznos eltöltése. A szakágakhoz mindenki korra, nemre való tekintet nélkül csatlakozhat. Az itt eltöltött idő nem a versenyzésről szól, hanem a tartalmas és aktív időtöltésről az egészség érdekében. A szakosztály vezetője Horváth Zoltán. A nordic walking szakágat Horváthné Hörömpöli Éva vezeti. A csapathoz néhány hét alatt több mint ötvenen csatlakoztak, a tagok havonta két nyílt túrán vesznek részt.

A természetjáró szakág egyelőre nem szervez önálló túrákat, a megyei természetbarát szövetség rendezvényeihez csatlakoznak. Már a Tatai AC tagjaként vettek részt az idei Tatai Túrán és a Gerecse 50-en is, előtte pedig több mint 100 fő részvételével természetjáró programot szerveztek Márkus Ferenc ökológus túravezetővel. A szörfösök Tóth Dénes vezetésével készülnek. Az idényjellegű foglalkozásokat a tatai Öreg-tavon tartják, a csoport létszáma megközelíti az ötvenet.

Pécsváradi Andrea
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió