A polgármester ajándéka Szonjának

 
A Humanitás SE boccia szakosztályának 10 éves jubileumát ünnepelték a Tatabányán, a városházán. A gálán a csapatot támogató személyeket és szervezeteket köszöntötték, de a vendégek a játékból is kaptak ízelítőt. (2014.03.26.)

A Humanitás SE boccia szakosztályának 10 éves jubileumát ünnepelték a Tatabányán, a városházán. A gálán a csapatot támogató személyeket és szervezeteket köszöntötték, de a vendégek a játékból is kaptak ízelítőt. (2014.03.26.)

 


Az esemény fővédnökeként Schmidt Csaba polgármester köszöntötte az ünnepelteket, aki kiemelte beszédében, öröm számára, hogy Michl József, Tata polgármestere is elfogadta a meghívást. Utalt arra is, hogy a két város kapcsolata a sport területén is igen gyümölcsöző, sőt szinte mintaértékű.

Elhangzott, hogy a Humanitás SE sportolói példát mutatnak mindenki számára, küzdeni akarásukkal pedig azt az üzenetet közvetítik, hogy mennyire fontos célokat kitűzni magunk elé, melyek elérésével önmagunknak is bebizonyíthatjuk, hogy tudunk fejlődni. Az egyesület büszke lehet magára, hogy ilyen jó csapatot hozott létre, melyhez a megfelelő segítőket is megtalálták. – Városunkban továbbra is kiemelt fontosságú a mozgáskorlátozottak sportjának támogatása – hangsúlyozta a polgármester, majd megköszönte az egyesületet segítők munkáját, akik össze tudtak fogni a jó cél érdekében.

Michl József köszöntőjében azt kívánta a sportolóknak, hogy a csapat a jövőben is biztos pontot jelentsen, és pozitív példával járjon elöl a környéken élő mozgássérültek számára. Büszkén mondta, hogy három tatai is tagja a Humanitás boccia szakosztályának, közülük ketten – Szabó Szonja és Pulpiter Péter – a sportág klasszisainak számítanak.


A polgármester több százezer forint érékű, kiváló sporteszközt adott át Szabó Szonjának. Ahogy Michl József mondta, Szonja régi óhaja volt, hogy olyan felszerelése legyen, amellyel még jobb eredményeket érhet el. Nos, kívánsága teljesült a polgármester jóvoltából.

Ezután a csapat valamennyi tagja köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt 10 évben valami módon segítették a csapatot. Szabó Istvánné szakosztályvezetőtől megtudtuk, a bocciát Szabó Szonja ismerte meg először Szegeden, majd édesanyjával Tatán szerveztek csapatot, 2004. március 10-én. A Humanitás SE elnöke az akkor már jól működő ülő röplabda csapata mellé befogadta a boccia szakosztályt. Nagy Antal Csaba, a „csapat” edzője a sportágról elmondta: egy, a mozgássérültek számára kifejlesztett labdajátékról van szó, ami paralimpiai versenyszám is.

Péntek Sándor
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió