III. Richter Tibor-emlékverseny

 
Immár 3. alkalommal rendezték meg Tatabányán a Richter Tibor Ökölvívó Emlékversenyt. A névadó a TSC ökölvívó szakosztályának korábbi versenyzője, aki később vezetője majd halálának napjáig edzője és segítője volt a sport klubnak. (2015.03.29.)

 

Azonban Ricsi nemcsak a későbbi ökölvívó nemzedék nevelésével foglalkozott, hanem kezdetben amatőr, majd később profi bíróként is szerepelt a kötelek között. Az idei verseny rendhagyó módon kezdődött, ahol is a részt vevő ökölvívók és az összegyűlt közönség egy perces néma megemlékezéssel adózott a közelmúltban eltávozott Cseperka Zoltán nemzetközi ökölvívó bíró emlékének.

 

A versenyre kilátogató nagyszámú közönség jó csatákat láthatott a bizonyítani vágyó fiataloktól. A különböző korosztályokban és súlycsoportokban induló versenyzőknek igazi kihívás volt a rendezvény, hiszen a kezdő versenyzőknek jó lehetőség volt, hogy kipróbálhassák az edzésen eddig tanultakat, a rutinos versenyzők pedig felmérhették, hogy az év eleje óta tartó felkészülésükben milyen szinten is tartanak.

 

A versenyen résztvevő csapatok: a Kőbánya SC, a Csepeli BC, a székesfehérvári Varkocs György BC, a Tatai Honvéd, a Győri Gladiátor, a Veszprémi BC, valamint a Tatabányai Sport Club. A szorítóba 32 öklöző lépett, ezek közül 10 volt a TSC versenyzője, akik név szerint a következők: Szabó Petra, Bihari Ármándó, Sándor Barbara, Pongó Richárd, Rigó István, Rigó Sándor, Szilágyi János, Varga Béla, Pongó Albert, Tar Sándor. Az edzők Rózsa András és Kardos József.

 

A verseny legjobb vendég versenyzője Serbán Henrik a Győri Gladiátor ökölvívója, a legjobb hazai ökölvívó díját Tar Sándor kapta és a legjobb csapatnak járó elismerést a TSC öklözői vehették át. A rendezvényen bíróként működtek: Gaál Tibor, Horváth Orsolya, Fazekas Alexandra, Csokor Zoltán, Orosz József, Udvari Attila, Csokor Csaba és Babai Sándor.

 

A TSC ökölvívó szakosztálya vár minden mozogni vágyó fiút és lányt, aki szakképzett edzők vezényletével szeretnének megismerkedni az ökölvívás alapjaival, továbbá szeretné tudását, jellemét megmérettetni a szorítóban.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió