OSE LIONS: KEM Sportjáért Díj

 
Az Oroszlányi Sport Egylet, az OSE Lions 2020-ban Komárom-Esztergom Megye Sportjáért Díjban részesült. (2020.12.09.)

Rendhagyó év ez. Csonka tavaszi szezon, pandémia, nehézségek, a vírus miatt zárt kapus, néha elmaradó meccsek. Üres csarnok. Csendes meccsek. Mégis, ez is egy megérdemelt elismerés.

Amikor valamikor 2011-ben Beck Feri megmutatta a kosárcsarnok terveit, és bátortalanul kérte, hogy álljunk a csapat álma mellé, hogy a "Bányász" régi, dicső múltja lehessen a csapat, az egyesület jelene - magam is nagy kihívásnak láttam a feladatot. Aztán néhány év kemény munka, a forrás összeállítása, a csapat összerakása, az egyre jobb játékok és meccsek mellett - megépült a csarnok is. Akkor azt mondtuk, megvalósult egy álom.Az OSE szentélye, a Krajnyik "Akác" Sportcsarnok ma már valóság.

 

A Sportcsarnok átadása Oroszlányban

 

A kép az átadón készült. De itt nem értek véget az álmok.

A csapat küzdelmes úton, sok munkával és sokak támogatását élvezve feljátszotta magát az NB I/A-ba. Az első ligába. Ez is olyan elérhetetlen álom volt. De nyertünk Hepp Kupát, kiabáltuk tele a csarnokot itthon és idegenben is, dühösek is voltunk sokszor, mert kintről a helyzet kihagyhatatlannak tűnt. Kintről....

De ezekért a pillanatokért érte meg. Ezek a pillanatok tesznek minket egy nagy családdá, az OSE nagy családjává. 2011 és 2020. Alig kilenc év és mennyi, akkor elérhetetlennek tűnő álom. Ma valóság: csarnok, első liga, az ország legjobb "B Közép" szurkolócsapata, az infarktus közeli izgalmak meccsei, az első NB I-es szezon eredményei (még ha a járvány miatt nem is az igazi volt), a küzdelem a háttérben, aggódás a játékosokért, és annyi minden más igazolja: megérte. Nem a díjakért és az elismerésekért, mert azok arról szólnak, hogy másnak, másoknak is elismerésre méltó a teljesítmény.

De az öröm, hogy ez a mi csapatunk, itt Oroszlányban, ez nem mérhető a tabellán, nem kifejezhető díjakban. Ez érzés. Ez büszkeség. S hogy ezt sokan érezzük-e így? Sokan. Alig várjuk, hogy újra együtt, újra a csarnokban a "B Közép" ütemére skandáljuk: Hajrá OSE! Hajrá Bányász! Az OSE a legjobb! Mert: "Mi vagyunk a legjobbak!" és mert "a múltunk kötelez"! Köszönöm Fiúk! Idén Jugovics József a város díszpolgára, az OSE Lions a megye kitüntetettje. Büszke múlt és büszke jelen. Így kell ezt! Szép volt Fiúk! Gratulálok!

Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit (Facebook)

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió