Világbajnokság helyszíne lehet Tatabánya

 
A Magyar Kézilabda Szövetség pályázatot nyújtott be a 2021-es és 2023-as női felnőtt kézilabda világbajnokság magyarországi megrendezésére. A pályázat egyik lehetséges helyszíneként Tatabányát nevezte meg a szakszövetség. (2016.10.28)

Vb helyszín lehet az új tatabányai sportcsarnok



A Szövetség tudatosan kialakított koncepció alapján tervezi a versenynaptárat, s nyíltan felvállalt célja az ország településeinek megismertetése a nagyvilággal. Fontosnak tartják, hogy a szurkolók ne csak a televízióban láthassák a legjobbakat, hanem igazi közösségi élményben részesülve, helyben, saját városukban, megyéjükben, régiójukban is találkozhassanak a magyar válogatott tagjaival és helyben buzdíthassák nemzeti csapatunkat. A pályázati kiírás szerint legalább négy helyszínt kellett megjelölniük a 24 csapat fogadásához. Elsősorban olyan helyszínekben gondolkodtak, ahol tradicionálisan népszerű sportág a kézilabda, továbbá a közelmúltban, illetve a közeljövőben várható olyan infrastrukturális fejlesztés, ami lehetővé teszi a kiemelt esemény modern, a kor minden kihívásának megfelelő megrendezését. Így esett a választás Győr, Veszprém és Szeged mellett Tatabányára.

Városunkban ugyanis egyre népszerűbb kézilabda, mely köszönhető a Magyar Bajnokságban jól szerepelő – a tabella harmadik helyén álló - csapatunknak. Mára már elmondható, hogy nem csak a kiemelt - Veszprém, Szeged, Csurgó és Balatonfüred elleni - meccseket játsszák teltház előtt a Grundfos Tatabánya KC fiai, hanem minden mérkőzésükön teljes kapacitásában kihasznált a Földi Imre Sportcsarnok, s ezt mi sem igazolja jobban, mint hogy erre a szezonra szinte az összes jegy elkelt bérletes elővételben, s még bőven lenne rá kereslet. A csapat sikerei ösztönzően hatnak a fiatalokra, s ehhez a lelkesedéshez egy jól felépített szakmai koncepció is társul városunkban, mely gyökereiben alapozza meg az utánpótlás-nevelést. Az idei szezonban a Kodály iskola fiú kézilabda csapata országos bajnok lett. Az eredményes utánpótlás-nevelés biztos bázisa lehet az elkövetkezendő években a felnőtt csapatnak.

A fenti sikereken felbuzdulva együttműködési megállapodást kötött a város Magyarország Kormányával, melynek értelmében új, nemzetközi mérkőzések megtartására is alkalmas multifunkcionális sportcsarnok épül Tatabányán. Az újonnan épülő, s a tervek szerint 2018 végére elkészülő csarnok teljesen alkalmas lesz világbajnokság megrendezésére, ráadásul a jeles sportesemény komoly médiafigyelmet és turisztikai érdeklődést generálhat a városnak, illetve rengeteg sportdiplomáciai lehetőséget hordoz magában.

A képviselők az október 27-i közgyűlésen szavazatukkal erősítették meg azt a szándéknyilatkozatot, amelyben a város vállalta, hogy sikeres pályázat esetén Tatabánya lesz az egyik helyszíne 2021-ben és a 2023-ban a Női Kézilabda Világbajnokságnak.


tatabanya.hu

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió