Kézilabda: Szölösi Patrícia vezérletével

 
Bravúros teljesítménnyel az 5. helyen végzett női junior válogatottunk a világbajnokságon, miután a tatabányai Szölösi Patrícia vezéréletével horvátokat 28:24-re legyőzték a mieink (2008.08.07.)

Kézilabda: Szölösi Patrícia vezérletével

 Bravúros teljesítménnyel az 5. helyen végzett női junior válogatottunk a világbajnokságon, miután a tatabányai Szölösi Patrícia vezéréletével horvátokat 28:24-re legyőzték a mieink (2008.08.07.)

 

Szölösi Patrícia szórta a gólokat

Utolsó meccsükön, Horvátország legjobbjai ellen léptek pályára Róth Kálmán tanítványai. A lányok sikerrel vették az akadályt, hiszen 28:24-re (12:15) legyőzték déli szomszédainkat. Az első félidőben héttel, a félidőben pedig három góllal még a horvát válogatott vezetett, de a szünet után alig három perc alatt egyenlítettek a mieink, majd megfordították a mérkőzést, így az 5. helyen végeztek a húszcsapatos mezőnyben. A magyarok legjobbja a tatabányai Szölösi Patrícia (már Győrben kézilabdázik és bemutatkozott a Bajnok Ligájában is) volt, aki hét gólt dobott a horvátoknak. Egy másik volt tatabányai lány, a Vácban játszó Gerstmár Szílvia sérülése miatt nem vehetett részt a vb-n.

 A magyar gólszerzők: Szölösi P. 7, Léránt V. 6, Kovacsics A. 4, Tamás K. 4, Hornyák D. 3, Dajka B. 2, Deáki D. 1, Horváth B. 1.

 A mieink szereplése azért számít különösen bravúrosnak, mert az együttes kizárólag ifjúsági korú játékosokból áll, azaz átlagosan két évvel fiatalabb riválisainál. A magyar fiatalok teljesítménye az önmagában is elismerésre méltó pontszerző helyezés elérése mellett azért is különösen bíztató, mert egy év múlva – Győr, Szombathely és Pápa helyszínekkel – Magyarországon kerül sor a női junior (U19) Európa-bajnokságra, melyen a mieink hazai közönség előtt, már nem idősebbek, hanem saját korosztályuk képviselői ellen bizonyíthatják tehetségüket.
 Szölösi Patrícia a tatabányai Dózsa-iskolában ismerkedett meg a kézilabdával. Edzője, Gyurkovics István már sok kiválóságot nevelt a sportágnak, többek között a szintén Győrben kézilabdázó Herr Orsolyát, aki a pekingi olimpián szerepel majd a  napokban. Patrícia is a legjobb úton halad a válogatottság felé, a vb-n is bizonyított, sok góllal vette ki részét a nem várt szép sikerből.
                                                               Péntek Sándor
 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió