Kanyó Memorial kézilabda torna

 
Múlt héten rendezték a Kanyó Memorialt, melynek szervezője a Grundfos Tatabánya KC volt. Az egykori kiváló tatabányai játékos és edző tiszteletére rendezett nagyszabású utánpótlástornán az U14-es és U16-os korosztályban mérkőztek egymással a csapatok, mindkét korosztályban nyolc együttes küzdött a végső győzelemért. A házigazdák termése egy arany- és egy bronzérem volt. (2016.09.01)

Kanyó Memorial

 

Múlt héten rendezték a Kanyó Memorialt, melynek szervezője a Grundfos Tatabánya KC volt. Az egykori kiváló tatabányai játékos és edző tiszteletére rendezett nagyszabású utánpótlástornán az U14-es és U16-os korosztályban mérkőztek egymással a csapatok, mindkét korosztályban nyolc együttes küzdött a végső győzelemért.

 

A megmérettetésen a hazai csapatokon (Grundfos Tatabánya KC, Budaörs KK, Dabas KC, Éles Kézisuli, FTC, Göngyös KK, NEKA, Veszprém) kívül a cseh Nove Veseli és a Grundfos Tatabányával egyre inkább elmélyülő kulturális és szakmai kapcsolatot ápoló svéd Ystads IF vettek részt. A mérkőzéseket a tarjáni sportcsarnokban és a tatai Eötvös-gimnázium tornacsarnokában vívták.

 

– A torna programja már tavasszal körvonalazódni kezdett – kezdte értékelését Vécsey Gábor, a Grundfos utánpótlás-menedzsere, a torna főszervezője. – Túljelentkezés volt a Kanyó Memorialra, ezért több csapat jelentkezését is vissza kellett utasítanunk. A magyar meghívottak mellett külföldről az Ystads három csapattal vett részt, velük egyre mélyülő kulturális és szakmai kapcsolatot alakítottunk ki a közelmúltban. A cseh Nove Veseli együttesével ugyan kevésbé szoros a kapcsolat, de velük is jó viszonyt ápolunk és földrajzi értelemben túlságosan is közel vannak ahhoz, hogy ezt a kapcsolatot ne erősítsük tovább – beszélt a külföldi meghívások hátteréről a sportvezető.

 

A Kanyó Memorial végeredménye:

U14: 1. Éles Kézisuli, 2. Nove Veseli (cseh), 3. Grundfos Tatabánya KC, 4. Ystads IF "white", 5. Budaörs KK, 6. Gyöngyös KK, 7-8. Dabas KC, Ystads IF "blue".

U16: 1. Grundfos Tatabánya KC, 2. Ystads IF (svéd), 3. NEKA, 4. Nove Veseli (cseh), 5. FTC, 6. Dabas KC, 7-8. Gyöngyös, Veszprém.

 

Különdíjasok:
U14: legjobb hazai játékos: Kucsera Máté, gólkirály: Csizmadia Levente (Éles Kézisuli), legjobb kapus: Pavel Varecka (Nove Veseli), legjobb játékos: Johannes Persson (Ystads IF) .
U16: legjobb hazai játékos: Horváth Milán, gólkirály Jan Kupa (Nove Veseli), legjobb kapus: Podoba János (Dabas), legjobb játékos: Erik Svensson (Ystads IF).

 

A kemma.hu nyomán

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió