Ismét két tatai győzelem

 
Jól felépített taktikával magabiztos győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Százhalombatta ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 22. fordulójában. Nyertek a nők is az NB II. Északi csoportjában, és biztosan tartják második helyüket a tabellán. (2015.04.12.)

Ősszel Tatán 29-24-re nyert a Tatai AC, a mostani forduló előtt a TAC a negyedik, a Százhalombatta a hatodik helyről várta a folytatást. Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, a 10. percben 4-4, a huszadikban 8-8 volt az állás. A védelem jól működött, a kapuban pedig Czérna Tibor volt a biztos pont. A félidő vége előtt aztán sikerült egy-két góllal meglépni, a szünetre 13-11-es előnnyel vonulhatott a Tatai AC.

 

A második játékrészben sem változott a játék képe. A védelem továbbra is stabil volt, Kányai Róbert mellett Schneider Patrik és Kiss Ádám, illetve Kőhalmi Dániel és Lehőcz Zoltán szűrte hatékonyan az ellenfél próbálkozásait. A támadásban és védekezésben is fent lévő Kanyó Ádám is aktív volt a szélen, ha pedig kellett, akkor oldalról felkanyarodva volt eredményes. 2-3 gólra nőtt az előny, a 40. percben 18-15-ös tatai előnyt mutatott az eredményjelző.

 

A battaiak még egy huszáros rohammal egyenlítettek, de Schneider Patrik lendülete és a padról visszatérő Kanyó Ádám ellen már nem volt ellenszerük, a végén 28-23-ra győzött a taktikusan és fegyelmezetten játszó Tatai AC. A győzelemmel és a Dabas vereségével a TAC, jobb gólkülönbségének köszönhetően fellépett a dobogó harmadik fokára. A bajnokság végén azonban már az egymás elleni eredmény számít, a Dabas ősszel nyerni tudott Tatán, a visszavágón döntetlen született.

 

Férfi NBI. B Nyugati csoport, 22. forduló:

 

Százhalombatta – Tatai AC 23-28 (11-13) Legjobb tatai góldobók: Schneider Patrik, Kanyó Ádám 7-7

 

„Fegyelmezetten játszottak ma a fiúk. Sibalin Jakab vezetőedző a héten kiválóan felkészítette a gárdát, Kovácsovics Lászlóval „csak” le kellett vezényelnünk a megbeszélteket. Gratulálok a csapatnak, egymásért küzdött mindenki, kiváló védekezés mellett, taktikus érett játékkal gyűjtöttük be ezt a nagyon fontos két pontot” – mondta a lefújás után Radnai Nándor, aki ezen a mérkőzésen Sibalin Jakab vezetőedző távollétében, Kovácsovics Lászlóval együtt látta el a megbízott edzői feladatot.

 

„Az ellenfél támadásait a héten kielemeztük, a védelem végig jól teljesített, a 23 kapott gól idegenben azt gondolom, jónak számít. Végig kézben tartottuk a meccset, igazi csapatként nyertük meg a találkozót. Támadásban nagyon jó labdákat kaptam a szélen, örülök a győzelemnek” - tette hozzá a találkozón 7 gólig jutó Kanyó Ádám.

 

Junior NB I. B Százhalombatta – Tatai AC 28-25 (16-12) Legjobb tatai góldobók: Sajóvölgyi Dávid, Szerencsés Márk 7-7

 

„Sérültjeink és hiányzóink ellenére egy nyerhető mérkőzést veszítettünk el. Mindkét félidőben jól kezdtünk, de a hajrákra kicsit elfogyott a lendület, a lehetőséget pedig kihasználta a hazai csapat” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok trénere.

 

„Bosszantó vereséget szenvedtünk. Jól indult a találkozó, aztán feljött az ellenfél és előnnyel fordult. A második félidőben egy gólra újra megközelítettük őket, de a vége nem sikerült. Túl sok hibát követtünk el ahhoz, hogy nyerni tudjunk” – fogalmazott Sajóvölgyi Dávid.

Női NB II., Nyugati csoport, 17. forduló

Tatai AC – Budakalászi SC 26-18 (10-7) Legjobb tatai góldobók: Völgyi Ágnes, Mayer Lívia 7-7, Antal Dominika 6

„Szoros volt az eleje, végül sikerült előnnyel fordulnunk. A szünet után tartottuk az előnyt, majd a félidő közepén néhány jó védekezés után tudtunk indulni és pár perc alatt nyolc-tíz góllal vezetünk. Úgy alakult, hogy a fiatalok is pályára léphettek, szép győzelmet arattunk” – mondta Csányi Gábor vezetőedző.

 

„Sokáig szoros volt, az ellenfél sokat faultolt, kiléptek a falból, nehéz volt átlőni őket. Aztán a második felvonás közepén egy nagyon jó periódus után elhúztunk, eldöntöttük a találkozót. Ekkor már könnyebb volt megbontani a védelmüket, végig kézben tartottuk a meccset és nyertünk” – értékelt Mayer Lívia.

 

Junior NB II. Tatai AC – Budakalászi SC 41-37 (18-15) Legjobb tatai góldobók: Kurcsik Nóra 11, Antal Dominika, Nyitrai Viktória 9-9

 

„Antal Dominika a felnőtt meccs után nálunk is tudott játszani. Ez meghatározta a taktikánkat, jelentősen fel tudtuk gyorsítani a játékunkat. Egy nagyon rohanós, sokgólos meccsen nyertünk. Mindenki nagyon pörgött, szép győzelem volt” – foglalta össze a látottakat Gubicza István, a juniorcsapat edzője.

 

„Az elején a nyitott védekezéssel sikerült meglepni az ellenfelet, volt, hogy tíz góllal is vezettünk. Aztán az ellenfél visszajött a meccsbe és viszonylag szoros lett a félidő. A második félidőben is folytatódott a rohanás, ide-oda hullámzott a találkozó. Végül mi jöttünk ki jobban a nagy futásból, nagyon elfáradtunk, de megérte” – tette hozzá Kurcsik Nóra.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió