Fontos győzelem a fürediek ellen

 
29-26-ra nyert a Tatai AC férfi kézilabdacsapata hazai pályán a Balatonfüred U23 ellen az NBI/ B Nyugati csoportjának tízedik fordulójában. A TAC végig vezetve, kiváló játékkal szerezte meg az élmezőnyben maradáshoz szükséges, rendkívül fontos két pontot. (2015.11.22.) 

Kézilabda, NBI. B., Nyugati csoport, 10. forduló

 

Tatai AC - Balatonfüred U23 29-26 (15-11)

Tata, 200 néző, vezette: Bán Tamás, Szloska Krisztián.

TAC: Czérna - Kanyó Ádám 3, Szövérdffy 9, Kanyó Bence 4, Szám 1, Endrédi D., Kanyó Balázs 1. Cserék: Szalczinger, Hímer 4, Baski 1, Lehőcz 2, Vaskó 1, Kállai 3. Vezetőedző: Sibalin Jakab.

Hétméteresek: 1/1, illetve 1/1.

Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc.

Az eredmény alakulása: 10. perc: 8-4, 20. p.: 10-7, 40. p.: 18-16, 50. p.: 23-20.

Az NB I-es csapatok utánpótlás gárdáinál mindig nagy kérdés, hogy a soron következő mérkőzésre hogyan állnak fel: hányan játszanak vissza az első osztályból. Nos, a Füred ezúttal kifejezetten erős kerettel jött el, pályára lépett az első csapatnál is többször figyelembe vett Németh Balázs, Törteli Koppány és Nemes Richárd is.

– Betegség, sérülés nehezítette a felkészülést, de végül minden a helyére került a kezdésig. E erős ellenfél ellen, végig vezetve nyertünk egy kiegyenlített mérkőzésen. Értékes győzelem volt, csapatszinten nyújtottunk kiválót – mondta a találkozó után Sibalin Jakab vezetőedző.

– Főleg az első félidőben összeszedetten védekeztünk és támadtunk. Szünet után egy kicsit szorosabb lett, de a türelmes, koncentrált játéknak meglett az eredménye. Nagyon kellett ez a győzelem, kiváló volt a hangulat, köszönjük a nézőknek a buzdítást – tette hozzá Szövérdffy Szabolcs, a legeredményesebb tatai játékos.

 

Juniorok NB I. B: Tatai AC – Balatonfüred 23-19 (11-13)

Legjobb tatai góldobók: Szurcsik Vince, Fodor Gábor 6-6

– Az első félidőben rengeteg ziccert hagytunk ki, közben pedig az ellenfél saját játékát játszva előnyt szerzett. A szünetben azt kértem, hogy koncentráljunk jobban, a helyzeteket pedig lőjük be. Sikerült rendezni a sorokat, és bár, a második félidőben is sok lehetőség kimaradt, végül megnyertük a találkozót – értékelt a fiatalok edzője, Márton Ádám.

 Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió