Bajnoki rajt előtt

 
Szeptember 13-án az újonc Veszprémi KSE ellen kezdi a 2015-16-os évadot a Tatai AC férfi kézilabda csapata az NBI. B Nyugati csoportjában. Az őszi idény december 12-én zárul, akkor a TAC hazai pályán fogadja a Pécset. (2015.08.30.)

Czérna Tibor hűséges klubjához

Nagy változáson ment keresztül az elmúlt évadban 4. helyen végzett gárda. Sokan távoztak, de érkeztek is újak is. Sibalin Jakab, a tataiak vezetőedzőjét (egyben a Grundfos Tatabánya KC másodedzője) ez nem zavarja, igyekszik ütőképes csapatot kialakítani. Naponta tart tréninget, közben hat előkészületi mérkőzést iktatott az „erőltetett” menetbe. A kemény alapozó edzések után most már a labdáé a főszerep. Hogy a csapat valóban ütőképes lehet, bizonyítja, hogy a napokban a szlovák bajnokság negyedikje, a Vágsellye ellen csupán 29-27-es vereséget szenvedett a TAC.

 

Sibalin Jakab a dobogós helyben reménykedik, bár hozzáfűzte, hogy több csapat is jelentősen erősödött, igen kiegyensúlyozottak az erőviszonyok.

Lázár Ottó, a Tatai AC elnöke hasonló szellemben nyilatkozott. Elmondta, hogy augusztus 31-én véglegesítik a keretet, vagyis ekkor írják alá többen is a szerződésüket. Ami örvendetes, a csapat kiváló kapusa, Czérna Tibor továbbra is a csapat rendelkezésére áll. Ugyanígy Endrédi D., Lehőcz, Kanyó Bence, Kanyó Balázs, Kanyó Ádám, Varga A., Hajdú, Márton és Endrédi P. Az ifiktől Szerencsés lett a felnőtt csapat tagja.

Győrben ismét zöld utat kapott a férfi kézilabda, ezért is tért oda vissza Tatáról Kányai, Kovácsovics és Kőhalmi. Schneider Patrik és a Kiss Ádám pedig Németországba igazolt. Az érkezők viszont nem ismeretlenek Tatán. Basky Szabolcs már erősítette a TAC gárdáját, miként Szám Ferenc is. Szalczinger is a csapat erőssége lehet, Hímer Zoltán Dabasról érkezett, ő sokáig Tatabányán kézilabdázott. A Grundfos KC-tól érkezett Kállai Martin és Szövérdffy Szabolcs. Kettős igazolással jött a szintén tatabányai Vaskó Péter. Valamennyien nagyon ügyes, tehetséges játékosok.

Lázár Ottó teljes bizalmát élvezi Sibalin Jakab. Az elnök reméli, hogy minél többet kihoz ebből a fiatal csapatból.

 

Péntek Sándor

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió