Nyugdíjasok az Ökoturisztikai Központban

 
A Tatai Városi Nyugdíjas Klub Michl József polgármester meghívására az impozáns látványt nyújtó  Ökoturisztikai Központban tett látogatást. Várakozáson felüli volt a szép korúak érdeklődése. (2014.09.07.)

A Tatai Városi Nyugdíjas Klub Michl József polgármester meghívására az impozáns látványt nyújtó  Ökoturisztikai Központban tett látogatást. Várakozáson felüli volt a szép korúak érdeklődése. (2014.09.07.)

 

A kihelyezett klubdélutánon a 73 klubtagot Horváth Zoltán Zsolt, a Városkapu Zrt. főmunkatársa fogadta. Örömmel konstatálta, hogy nem számított ilyen érdeklődésre, hiszen még az udvarról is kellett padokat behozni, hogy mindenkinek jusson ülőhely.

Az előadó színvonalas, vetítettképes előadásában elmondta, hogy Európai Uniós támogatás segítségével valósulhatott meg ez a jelentős beruházás. Az új háromszintes, impozáns épület a lebontott kajakház helyén épült, amely egyszerre szolgálja a kerékpáros, a bakancsos és a vízi turizmust. Természetesen a sikeres tatai kajak-kenusok is kaptak helyet a létesítményben.

–   Nagyon tetszett az ismertető tagságunknak, különösen az, hogy a Gerecsében további kerékpáros túraútvonalakat jelölnek ki, és mellette a jövőben erdei iskola is kapcsolódni fog az ökoturisztikai központhoz. Az is jó hír, hogy különböző minőségű és stílusú kerékpárok kölcsönzését is tervezik – mondta lelkesen Kun Imre, a nyugdíjas klub elnöke, aki hozzáfűzte, hogy a természet közelsége jó hatással van a fiatalok testi és lelki erőnlétére, egyensúlyára.

A klubtagok szakedzőtől kaptak tájékoztatást a vízi sportról, amelyre Tatán, az újjáépült kajakház nyújt lehetőséget. A létesítményben három oktató felmenő rendszerben képezi a fiatalságot.

–  Örömmel hallottuk, hogy nagy az érdeklődés a kajakozás iránt. Itt a sportoló gyermekek harminc százaléka kislány. Ezek a fiatalok a jövőt is komolyan veszik, sokan közülük főiskolán vagy egyetemen folytatják tanulmányaikat. Sajnálhatja, aki nem él az új kajakház és az Öreg-tó kínálta nagy lehetőségekkel – búcsúzott Kun Imre az előadás végén, aki megköszönte a lehetőséget, hogy a tagság megtekinthette a város új büszkeségét.

Pécsváradi Andrea

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió