Már nyolc aranynál tartunk

 
A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina kvartett aranyérmes lett a londoni olimpia kajak-kenu versenyein, a női kajak négyesek 500 méteres döntőjében. Aztán a Dombi Rudolf, Kökény Roland duó is első lett a férfi kajak kettesek szerdai 1000 méteres döntőjében. Kozák Danuta nyerte a női kajakozók 500 méteres versenyét, Risztov Éva (képünkön) pedig végig vezetve, fantasztikus versenyzéssel aranyérmet szerzett női 10 kilométeres hosszútávúszásban a londoni olimpián! Már nyolc aranynál tartunk. (2012.08.10.)

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina kvartett aranyérmes lett a londoni olimpia kajak-kenu versenyein, a női kajak négyesek 500 méteres döntőjében. Aztán a Dombi Rudolf, Kökény Roland duó is első lett a férfi kajak kettesek szerdai 1000 méteres döntőjében. Kozák Danuta nyerte a női kajakozók 500 méteres versenyét, Risztov Éva pedig végig vezetve, fantasztikus versenyzéssel aranyérmet szerzett női 10 kilométeres hosszútávúszásban a londoni olimpián! Már nyolc aranynál tartunk. (2012.08.10.)

 

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina kvartett aranyérmes lett a londoni olimpia kajak-kenu versenyein, a női kajak négyesek 500 méteres döntőjében. Az ezüstérmet a németek, a bronzot a fehéroroszok szerezték meg.

A mieink remekül rajtoltak, csak a fehéroroszok voltak centikkel előttük 300 méterig, ám azt követően átvette a vezetést a magyar hajó, s végül egy beülővel megelőzte a riválisokat.

Ebben a számban eddig 1992-ben volt már egy aranyérmünk, ezen kívül négy ezüst a mérlegünk.

NŐI K–4 500 M, DÖNTŐ   

1.     Magyarország (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina)

A Dombi Rudolf, Kökény Roland duó aranyérmes lett a londoni olimpia kajak-kenu versenyein, a férfi kajak kettesek szerdai 1000 méteres döntőjében. Az ezüstérmet a portugálok, a bronzot a címvédő németek szerezték meg.

A mieink jól rajtoltak, s a svéd hajó mögött a táv háromnegyedéig a második helyen álltak, amikor aztán átvették a vezetést, de ekkor nagyon felzárkózott mögéjük a német és a portugál hajó, végül 5 századdal a mieink értek előbb a célba.

Ebben a versenyszámban először nyertünk olimpiai aranyérmet, eddig négy ezüst és két bronzérem volt a mérlegünk.

Vajda Attila hatodik lett a londoni olimpia kajak-kenu versenyein, a férfiak kenusok szerdai egyéni 1000 méteres döntőjében. A győzelmet a német Sebastian Brendel szerezte meg, a spanyol David Cal Figueroa és a kanadai Mark Oldershaw előtt.

 A címvédő magyar versenyző nagyon gyengén kapta el a rajtot, s végig a hátsó régióban lapátolt, végül sikerült legalább a hatodik helyet megcsípnie.

    A magyar férfi kézilabda-válogatott kétszeres hosszabbítás után legyőzte Izlandot 34–33-ra a londoni olimpia negyeddöntőjében. A rendes játékidő 27–27-re végződött, az első hosszabbítás után is döntetlen állt az eredményjelzőn, majd a második kétszer öt perc döntötte el a meccset – a mi javunkra. A mieink a legjobb négy között folytatják a küzdelmeket.

 

Ezüstérmet szerzett a címvédő Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa női kajak páros 500 méteren, a londoni olimpián. A győzelmet a német Francziska Weber és Tina Dietze duó szerezte meg, míg a bronzérem a lengyel párosé lett.

 

Risztov Éva végig vezetve, fantasztikus versenyzéssel aranyérmet szerzett női 10 kilométeres hosszútávúszásban a londoni olimpián!

Óriási bravúrral, elképesztő versenyzéssel Risztov Éva aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 km-es számában csütörtökön a londoni olimpián. Ezzel megszerezte Magyarország 8. aranyérmét!

A debreceni sportiskola versenyzője a 25-ös rajtszámmal vágott neki a 25 maratonúszót felvonultató viadalnak a Hyde Park Serpentine nevű taván kijelölt, 1,6 km-es, nagyjából ovális pályán.

 

Risztov - aki a múlt héten, medencében 800 méteren a 13., 400-on a 16., a 4x100-as gyorsváltóval pedig a 15. helyen végzett - nagyszerűen kezdett, rögtön az élbolyban helyezkedett el, s olykor valóságos közelharcot vívott a minél jobb pozícióért a legfőbb riválisokkal, így a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes brit Keri-Anne Payne-nel, az Eb-aranyérmes olasz Martina Grimaldival és a németek négy évvel ezelőtti pekingi negyedik helyezettjével, Angela Maurerrel.

 

Risztov állta a sarat derekasan, az első ellenőrzési pontnál már vezetett, a táv egyharmadánál harmadik volt, 5 kilométernél megint elsőként tempózott, s éllovasként fordult 6.7 kilométer megtételét követően is.

 

A hajrá izgalmait fokozandó Risztov, aki három hét múlva lesz 27 éves, kissé meglépett a többiektől, s bő testhossznyi előnyre tett szert másfél órányi úszás után. Az utolsó kört is a magyar lány vezette fel, egy ötös boly tagjaként. Egy kilométerrel a cél előtt robbantott, növelte az előnyét, s bár a célegyenesben az amerikai Haley Anderson már-már beérte, Risztov újítani tudott, s - mindössze négy tizedmásodperccel megelőzve tengerentúli riválisát - elsőként érte el a falat.

 
Eredmények:
 

nyíltvízi úszás, női 10 km, olimpiai bajnok:

 

RISZTOV ÉVA 1:57:38.2 óra

2. Haley Anderson (Egyesült Államok) 1:57:38.6

               3. Martina Grimaldi (Olaszország) 1:57:41.8

 

Kozák Danuta nyerte a női kajakozók 500 méteres versenyét a londoni olimpián. Az ezüstérmet a címvédő ukrán Inna Oszipenko-Radomszka, a bronzot a dél-afrikai Bridgitte Hartley szerezte meg.

A legjobban az ukrán versenyző rajtolt, s 300 méterig vezetett is, ám ekkor a magyar lány megkezdte a hajráját, amely annyira ellenállhatatlan volt, hogy a végén egy teljes hajóhosszt vert a második helyen célba érő Oszipenko-Radomszkára.

Kozák Danuta szerdán a női kajak négyes tagjaként nyert már egy aranyérmet, Pekingben pedig, ugyancsak négyesben ezüstérmes volt.

 
Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió