Impozáns lesz az ökoturisztikai központ

 
Beindult a nagyüzem Tata pályázati projektjeinek megvalósításában. Egyre szépül és fejlődik az Öreg-tó környéke is, most a HódySport Egyesület bázisa, a kajak-kenu centrum vár a 413 millió 851 ezer forint értékű fejlesztésre.Ebből 312 405 ezer forint a támogatási összeg, a további önerő összeget a helyi önkormányzat biztosítja. (2014.01.15.)

Beindult a nagyüzem Tata pályázati projektjeinek megvalósításában. Egyre szépül és fejlődik az Öreg-tó környéke is, most a HódySport Egyesület bázisa, a kajak-kenu centrum vár a 413 millió 851 ezer forint értékű fejlesztésre.Ebből 312 405 ezer forint a támogatási összeg, a további önerő összeget a helyi önkormányzat biztosítja. (2014.01.15.)

 


A Tata önkormányzata részéről a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Az Öreg tavi Ökoturisztikai Központ kialakítása a csatlakozó kerékpárutak felújításával Tatán és tematikus aktív turisztikai fejlesztések a kistérségben” című pályázatot a Regionális Fejlesztési Programok Irányító hatósága vezetője támogatásra érdemesnek minősítette. A munkálatok már javában zajlanak, a projekt végső befejezési ideje augusztus 30. Impozáns létesítménnyel gazdagodik városunk.

Horváthy Lóránt alpolgármester, Berczelly Attila, a Városkapu Zrt. vezérigazgatója és Császár Attila, HódySport SE vezetőedzője kíséretében megtekintettük, hogyan haladnak a munkálatok. Nos, ahogy Horváth Zoltán Zsolt projektvezető mondta, azt a csúszást, amely az Öreg-tó kései leengedése okozott, már behozták, így egyensúlyba kerültek a kitűzött határidős munkálatok.

– Megépült az új épület tóparti szintjének a szerkezete, amely várhatóan február végére készül el, de folyamatosan zajlik ezzel párhuzamosan az alatta lévő szintek építési munkája – ismertette Zsingor Attila, a kivitelező Prím Kft. építésvezetője. – A remek időnek köszönhetően jól haladnak a további munkálatok, az alsó szinten már a kőműves munkákat végzik.

 Horváth Zoltán Zsolt ismertette, hogy a szerkezetkész épület bokréta ünnepét március elejére tervezi a menedzsment.

 – A HódySport Egyesület munkája zökkenőmentes az építkezés alatt, és remélhetőleg a vizes szezon kezdetére birtokba vehetik az új létesítmény tóparti szintjét. A Magyar Kajak-kenu Szövetség eszközfejlesztésre, hajó és evező vásárlásra 10 millió forintos támogatást ad az egyesületnek, ezért sokat tett a Tatai Városkapu Zrt. Az egyesület a zrt. közreműködésével további 10 millió forint állami támogatásra is pályázik a Nemzeti Sportközpontok Igazgatóságánál – hangsúlyozta Horváth Zoltán Zsolt, aki nagyon elégedett az eddigi munkálatokkal. Azt is elmondta, hogy a világszínvonalú tanmedence már elkészült, itt 9 kajakos és nyolc kenus tud egyszerre tréningezni. A tervek szerin a Tatai Edzőborban készülő kajak-kenusok itt helyet kapnak majd, ennek a szövetség vezetői nagyon örülnek.

Mi is a nagy jelentősége az ökoturisztikai központnak? Dióhéjban: többek között kerékpáros centrum, bakancsos és vízi ökoturisztikai központ lesz, de közoktatási, testnevelési funkciókat is ellát majd. Ezen kívül a kajak-kenu sport és a tatai fesztiválok, valamint a tömegturisztikai igények kiszolgálása is fontos lesz a létesítménynél.


Horváthi Lóránt alpolgármester is elégedett.  Kiemelte, hogy az Által-ér-völgyi kerékpárút rácsatlakozva az Öreg-tavat átölelő bitumenes (gyalogos és bringás) útra, egyenesen vezet a megújulandó kajakházhoz, amely voltaképpen a város kiemelkedő „turista gyűjtőhelye” lesz a jövőben.

Péntek Sándor

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió