Trinacionális Találkozó Opole – Lengyelország

 
A Fogyatékkal Élők Komárom–Esztergom Megyei Sportszövetség 16 fős delegációval - 11 tanuló és 5 felnőtt kísérő - vett részt az első ízben megrendezett nemzetközi találkozón Lengyelországban 2016. szeptember 25-30. között. A szervezők nem árultak zsákbamacskát, a remek programokról már tavasszal, egy előzetes programismertető találkozón tájékozódhattak az érdeklődők, így a pozitív élmények sem maradtak el. Tatai diákotthon, a tatabányai Éltes Mátyás Iskola, a tatabányai Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesülete tanulói és nevelői négy napot töltöttek Turawa pompás üdülőkomplexumában. (2016.10.19.)  

trinacionális találkozó lengyelországban

Az érkezés napján délelőtt egy fantasztikus világba - a Jura Park dinoszauruszok földjére - vitték el a vendégeket, délután pedig az Opolei nevezetességeit csodálhatták meg egy városnéző program keretében. Másnap a résztvevő fiatalok egy gyönyörű szép atlétikai pályán mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat lengyel vetélytársaikéval. A délutánt - egy szabadprogram keretében - mindenki önállóan töltötte, s a pár óra hamar elszállt, mert bőven volt mit csodálni a szállás körüli mesés környezetben. Ezt követően a delegációk vezetőit egy hangulatos étteremben látták vendégül a város prominens képviselői.

A harmadik nap is fantasztikusan indult, Prudnik városában, egy vak-, és gyengénlátó tanulókat foglalkoztató iskolában. A találkozó résztvevői itt a különféle masszástechnikákkal ismerkedhettek, sőt ki is próbálhatták azokat. A kellemes élményt még érdekesebbé tette, hogy mindezt természetesen vak és gyengénlátó tanulók mutatták be.
Délután a csoport tagjai a ritka szépségű Mosznai kastélyt látogatták meg, a napot pedig egy zenés-táncos esttel zárták a szervezők, melyre valamennyi résztvevő meghívást kapott.

A negyedik napon a találkozót szervező általános és középiskola diákjai adtak egy remek műsort, amit állófogadás követett. Délután játékos kincsvadászatra indultak a delegációk a helyi néprajzi múzeum kertjébe, ahol a mókás feladatok után piknikes uzsonna várta őket. Az este a búcsúzás, ajándékozás jegyében telt egy hangulatos tábortűz mellett, ahol finomabbnál finomabb grillételekkel kényeztették a vendégeket.

A magyar delegáció a szerencsés hazautazás után még napokon át örömmel számolt be az itthoniaknak a lengyel és német barátaikkal együtt töltött időről, és ezúton is köszönetüket fejezik ki támogatójuknak - a KEMSZÖSZ-nek -, hogy részesei lehettek a programnak.

 

További képek a Galériában!

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió