Pierre de Coubertin hét Lörrachban

 
A Németország és Franciaország között 50 éve aláírt Elysée-szerződés évfordulója alkalmából a Német-Francia Ifjúsági Iroda 2013-ban számos akciót hirdetett meg, amelyben egyesületeknek, különböző szervezeteknek, iskoláknak és szövetségeknek volt lehetőségük arra, hogy a jubileumi ünnepség részesévé váljanak a két ország közötti barátság jegyében. (2016.07.12)

Pierre de Coubertin

A Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének partnere, a Rajna-Pfalzi Sportszövetség csatlakozott a felhíváshoz és 2013 nyarán sikeresen bonyolította le új projektjét „Német-francia Pierre de Coubertin hét” elnevezéssel az „50 év – 50 projekt” akció keretében. A résztvevők német és francia középiskolások voltak, akiket iskolájuk javaslata alapján választottak ki kiváló sportteljesítményük, kimagasló német vagy francia nyelvtudásuk és nem utolsó sorban önkéntes munkájuk alapján.


A 2013-as rendezvény sikerének köszönhetően a német és francia partner a Landessportbund Rheinland-Pfalz és az Amicale Bourguignonne de Sport úgy döntött, hogy folytatni kívánja ezt az utat, így 2014-ben ismét megrendezték a Pierre de Coubertin hetet új középiskolák bevonásával.


A 2015. évi októberi partnerkapcsolati találkozón Klingenthalban Horváthy Lóránt a KEM SZÖSZ elnöke kezdeményezte, hogy az idei évtől magyar diákok is részt vehessenek a programban. Két tatai gimnázium javaslata alapján 4 tanuló és kísérőjük képviselik majd megyénket és iskolájukat Lörrachban július 18-23. között a Pierre de Coubertin héten, ahol megyénk fiatal sportolói német és francia diákokkal közösen vesznek részt számos érdekes programban „Az olimpiai nevelés és etika a sportban“ témában.

 

A hét csúcspontja lesz az Olimpiai Múzeum megtekintése Lausanne-ban, ahol átadásra kerülnek az idei évi Pierre de Coubertin Díjak is, amit kiváló sport és tanulmányi eredményeikkel illetve a közösségért végzett munkájukkal érdemeltetek ki a tanulók.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió