Pierre de Coubertin-díj

 
A németországi Lörrach-ban került sor az idei Pierre de Coubertin-díjakat elnyert gimnazisták szemináriumára. A francia és német diákok mellett magyarok most először részesültek a kitüntetésben, méghozzá Komárom-Esztergom megyéből. (2016.08.01)

Kitüntetett diákok csoportja Lörrachban

 

Fogadás a KEMSZŐSZ-ben

Fotó: Mazán Tibor

 

A díjazottakat a találkozó megszervezésében közreműködő Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetségének elnöke, Horváthy Lóránt hivatalában fogadta, és tárgyjutalmakat adott át a diákoknak, illetve felkészítő tanáruknak, Földes Fanninak.

 

A díjat olyan diákok érdemelték ki, akik mind németnyelvtudásban, mind sportban, mind pedig közösségi munkában kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek. Megyénk diákjai, Licul-Kucera Zsófia, Nagy Adrienn, Viszt Máté, illetve Tóth Ádám a Tatai Református Gimnáziumból és az Eötvös József Gimnáziumból kerültek ki.

 


Az öt napos szeminárium alatt a fiatalok trinacionális csoportokban foglalkoztak a sport, az olimpia, az integráció témaköreivel, nagy hangsúlyt fektetve a kommunikáció, a csoportmunka, az együttműködés képességeinek fejlesztésére. A napi programok túrázással, városnézésekkel, múzeumlátogatásokkal, ügyességi játékokkal egészültek ki, melyek során úgyszintén szerepet kapott a csoportfoglalkozások tematikája.

 


A szeminárium legfontosabb eseményére, a díjátadóra a svájci Lausanne-ban került sor, az Olimpia Múzeumban. A fogadást követő díjátadó során jelen voltak mindhárom ország hivatalos képviselői, illetve a programban érdekelt egyesületek vezetői és tagjai. A kitüntetések ünnepélyes kiosztása utána a résztvevőknek lehetőségük volt körbejárni a múzeumot, mely érdekességével és interaktivitásával minden diákot lenyűgözött.

 


Ezúton is gratulálunk a Coubertin-díjat elnyert gimnazistáknak, akik a találkozó során nagyszerű nemzetközi élményekkel gazdagodhattak, hasznos kapcsolatokra tehettek szert, fejleszthették nyelvtudásukat, és sokat tanulhattak a sport közösségépítő szerepéről.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió