Nemzetközi Pierre de Coubertin hét Besançonban

 
A Landessportbund Rheinland-Pfalz az Association Européenne des Sports Bougogne Franche-Comté és a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége az idei évben ismét megrendezi a „Német-francia-magyar Pierre de Coubertin hetet” 2017. július 10-15. között a franciaországi Besançonban. (2017.07.12)

Coubertin hét

A résztvevők német, francia és magyar középiskolások, akiket iskolájuk javaslata alapján választottak ki kiváló sportteljesítményük, kimagasló német vagy francia nyelvtudásuk és nem utolsó sorban közösségért végzett munkájuk alapján
A számos érdekes program mellett a hét csúcspontja ismét az Olimpiai Múzeum megtekintése lesz Lausanne-ban, ahol átadásra kerülnek az idei évi Pierre de Coubertin Díjak is.
A résztvevő diákok:
Heitz Katalin és Kovács Regina - Tatai Református Gimnázium
Fogarasi Ágnes és Lestár Zita – Eötvös József Gimnázium és Kollégium, Tata
Izbéki Balázs – Tatabányai Árpád Gimnázium
A csoportkísérők: Árendás Katinka és Varga Anita

A múlt pénteki eligazító megbeszélésesen Horváthy Lóránt a KEM SZösz elnöke köszöntötte a diákokat, akik megérdemelten lesznek az idei díjazottak.  Az elismerést korábban csak német és francia tehetséges diákok vehették át, de köszönet a Szövetség sikeres partnerkapcsolati munkájának, már az elmúlt évben is négy magyar, Komárom-Esztergom megyei diák részesülhetett ebben a díjban.
2017- ben már öt megyei diák érdemelte ki a kitüntetést, akik legyen nagyon büszkék teljesítményükre, az elismerésre, melyet kevesen vehetnek át Európában, ráadásul, az Olimpiai mozgalom fellegvárában, legméltóbb helyszínén. Ennek fényében az elnök kérte a méltó, eredményes és aktív képviselet a diákoktól.

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió