Erasmus pályázattal a partnerkapcsolatokért

 
Októberben ünnepelte negyedszázados partnerkapcsolatát a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEMSZÖSZ), a Landessportbund Rajna-Pfalz (LSB) és az Association Européenne des Sports (AES). A partnerség továbbfejlesztését az ERASMUS pályázattól várják. Ennek tartalmáról, lehetőségeiről rendeztek workshop-ot a Geothe Alapítvány szervezésében a németországi Klingenthalban május 22 és 24 között. (2017.06.16)

KEMSZÖSZ Klingenthal

A háromnapos összejövetelen az említett szervezetek mellett belga és luxemburgi delegáció is képviseltette magát. Az esemény a fiatalokról, a fiataloknak szólt, ezért a résztvevők zöme 18 és 25 év közötti volt. Megyénk küldöttségét Horváthy Lóránt KEMSZÖSZ elnök, Nagy Gabriella személyi titkár, a fiatalok képviseletében pedig Árendás Katalin alkotta.

  • Workshop

    Négy munkacsoportban zajlott a munka – tudtuk meg Horváthy Lóránttól -. A fő téma a fiatalok sport területén való együttműködéséről, uniós, jövőbeli elvárásairól szólt. Négy munkacsoportban jártuk körül a kérdést. Az első azzal foglalkozott, hogy a fiatalok miként tekintenek a közös munkára a sportklubokban és a szövetségekben, és hogy lehet őket megnyerni az önkéntes munkára. A második csoportban arról esett szó, hogy szövetségeink miként tudják elérni, hogy meghatározó szervezetek legyenek. A harmadik társaság a minőségi témák támogatási lehetőségéről, az interkulturális koncepció közvetítéséről és átadásáról tanácskozott. A negyedik csoport körbejárta a támogatási lehetőségeket – különös tekintettel az Erasmus pályázatra -, erről tartott ismertetőt Nagy Gabriella. Azt is megvitattuk, hogyan lehet a már meglévő sportkapcsolatokat, azaz a három szervezet hálózatát erősíteni, különös tekintettel az önkéntességre.
  • workshop2

    A résztvevők nagyon sokat várnak az Erasmus pályázattól, nagyon aktívak ebben a tekintetben, folytatják az egyeztetéseket, és ősszel újra találkozni fognak.

Ősszel újra találkozunk!

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió