Ünnep Bakonysárkányon

 
Átadták Bakonysárkányon a műfüves futballpályát, amit az ünnepség után a gyerekek már kis is próbálhattak. A program a bakonysárkányi iskolások néptáncával kezdődött, de az elsősök zenés, sportos műsora is mosolyt csalt az arcokra. (2015.09.30.)

A rendezvényen Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó is részt vett.

Az avatón Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár beszédében kiemelte, örömteli, hogy ez a beruházás megvalósult, amely a TAO támogatásoknak is köszönhető. – A kis településeken, vidéken is sikerül a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a helyi önkormányzatokkal együttműködni, hogy ezek a létesítmények a sportegyesületi munkát is szolgálják, illetve a mindennapos tornaórák hely igényét is kielégítsék – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit.

Ősz Ferenc, Bakonysárkány polgármester szerint mérföldkő ez a nap az életükben, amelyhez kissé rögös úton jutottak el. A község első embere részletezte, hogy 2013-ban nyújtották be pályázatukat, harminc százalékos önrésszel. Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának döntése után tíz százalékot kellett utóbbiból csak előteremteniük. Majd az építési munkákra tért rá, miként is nyerte el jelenlegi formáját a pálya.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke úgy fogalmazott, ma megmutatta Bakonysárkány, hogy van jövője, hiszen a kultúrának, zenei tudásnak és a sportnak kéz a kézben kell járnia, szorosan összetartozik. – Amelyik településen meghatározó a sport, ott erős lesz a tudás is. Bár nem tartunk abban az időben a labdarúgás szintjén most, mint amikor Dunai Antal óriási sikereket ért el, azonban talán hosszú, kemény munkával sikerül majd elérnünk hasonló eredményeket. Mindig öröm olyan helységbe látogatni, ahol tudatos koncepció mentén fejlesztik a falut. Fontos még, hogy mi magunk mutassunk példát, tehát a szülők és nagyszülők is húzzanak sportcipőt és szánjanak időt minden héten a rendszeres testmozgásra – hangsúlyozta dr. Kancz Csaba.

A rendezvény természetesen a szalag átvágásával végződött és végre útjára indulhatott a labda.

 

Új Széchenyi Terv

Új Széchenyi Terv - Egészségre nevelő és életmódformáló programok

Kiemelt partnereink

           

Sportért, a Sportolókért Alapítvány  

Decathlon


Güntner

 
Átal-ér-völgyi kerékpárút


   ÉDV Zrt.
 
Tata Város Önkormányzata
    Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Vértesi Erdő Zrt.

 

 
Derik Hungária Kft.


Forrás Rádió